Twitter is het grootste online merk. Wellicht ook wel het leukste en een merk waar je graag ‘mee’gezien wilt worden’. Schoenenmaker Nike deed het al in de jaren 80; wereldwijd ontwerpers vragen of zij Nike-schoenen op eigenwijze en eigenwijs wilde vormgeven. De uitstraling van Twitter is zó bekend dat Brits designer Daniel Reese besloot om Twitterschoenen te ontwerpen. Dit als onderdeel van zijn kunstproject www.Brassmonki.com.
design – interaction design – usability Archive
Het Nederlandse United Games doet het met jonge meisjes van 10 tot 17 jaar
Tuurlijk is deze titel misleidend.
Marijn Harinck en Paul de Groot (samen de grondleggers van het succesvolle United Games) kennen een groeiend succes sinds hun oprichting in 2003. Het grootste succes kende ze met MMO MobStar. Nu doen ze het online met een doelgroep van jonge meisjes.
Zoekmachinemarketing-case: FilmRecensies.TV 500% stijging uniek bezoek in 5 weken + SUCCESFACTOREN
FilmRecensies.TV is een topsite in wording in het kritische film- en videosegment. Het begon als een SEO-case om nieuwe bevindingen te testen. Met inbouw van nieuwe SEO-technieken en het bewust schrijven voor Google is een stijging van 500% in 5 weken tijd een feit.
Richtsnoeren 2007 & de Fotosvanmijnex.nl + DOWNLOAD
Hyves.nl, Fotosvanmijnex.nl en meer sites hebben iets gemeen. Database-analisten hebben er mee te maken. Marketeers hebben er al erg lang mee te maken. Internetmarketeers gaan er veel mee te maken krijgen. Iets waar ik als docent InternetMarketing-strategie al lange tijd voor waarschuw is: ” doe het nu direct goed bij de opvang van profielen, anders wordt je database nietig verklaart in de toekomst”. Die toekomst lijkt op 16 oktober 2007 erg dichtbij te komen. Niet kort na het bericht dat jongeren op het internet ‘veel privé gegevens achterlaten’ geeft het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) de kern van de richtlijnen nog eens overduidelijk aan: “Publicatie van persoonlijke gegevens op internet kan mensen jarenlang achtervolgen”. Kortom: “internetprivacy is hot!”.
TOP 10 succes van KPN.com: optimale mix van online marketing + interaction design + usability + VIDEO WHY INTERACTION DESIGN MATTERS
Eind augustus en begin september 2007 is de site http://www.kpn.com/ ‘getweaked’. Getweaked: aangepast op basis van een eerder ontwerp. Aangezien KPN de focus heeft gezet op het laten verlopen van alle (klant)processen via KPN.com, is er door veel usabilityspecialisten, online marketeers met internetinzicht en interaction designs een ultieme online concessie bereikt. Anno september 2007 een van de betere websites met een aantoonbaar conversie en natuurlijk user centered design met herkenbare elementen.
WebUsability ‘overruled’ Interaction Design
– 12 augustus 2007Column Online Marketing Service: ‘It only takes 7 seconds to lose a customer’
De online marktplaats richt zich steeds meer op het product en de bijbehorende prijs. De zogenaamde bovenbouw -zoals imago- van een product laten zich daarbij moeilijk communiceren op het web. Uit onderzoek blijkt dat de klant welzeker ontvankelijk is voor een zogenaamde look-and-feel. Toch is de internetklant daarbij wel zeer ongeduldig. Bevalt het niet, straalt de internetuiting geen vertrouwen uit, gaat het allemaal te traag, is het niet relevant, dan haakt de virtuele klant af. Dit afhaken kan heel snel gaan: ‘It only takes 7 seconds to lose a customer’.
Internetmarketing: ‘U vertelt er over? Kunt u het ook?’
Rondom 2000 is de veelbelovende internetmarkt nodeloos in elkaar gestort. Handige internetters noemden zichzelf ‘consultant’, ‘internetmarketeer’ en ‘internetstrateeg’. De term ‘gebakken lucht’ kwam al snel om de hoek kijken. De klant voelde zich genept en prikte de ballon kapot. Ook internetmarketing is zo een ‘ praatvak ‘ waar de klant niet altijd doorheen kan kijken.
Bij de nieuwe internetopleving -vanaf 2007 en verder- is de klant, gebruiker en gemiddelde internetter een stuk bedachtzamer. Het gebakken lucht gehalte maakt plaats voor aantoonbaar rendement, inzicht, trackrecord, portfolio, kortom: resultaat.
CSS(Cascading Style Sheets) is het nieuwe internetgoud + TUTORIAL VIDEO
CSS(Cascading Style Sheets) een standaard volgens het W3CÂ Â bestaat al sinds 1996. Deze opmaakscript -die door het aloude W3C, CERNÂ uit Zwitserland wordt gereguleerd- is volop in beweging en zou het internet weleens snel naar een Web 2.1 kunnen brengen. Als is het maar ter bevordering van de user-centered designs.