Boekreview van het Handboek Online Marketing 7 #HOM7 op CustomerTalk.nl

Als het Nederlandse speelveld van de digitale marketing jouw thuisbasis is, heb je vast wel eens – offline of online – kennisgemaakt met Patrick Petersen. Deze ietwat eigenzinnige marketeer is niet alleen een graag geziene gastspreker op evenementen, maar bovenal een auteur met een ongekende stroom publicaties. Onlangs is zijn ‘Handboek Online Marketing 7’ verschenen, een geheel geactualiseerd praktisch boek over onlinemarketing.

Onlinemarketing

Dit crossmediale webmarketingboek bevat – zoals de ondertitel aangeeft – praktische lessen om een expert te worden in het opzetten van onlinemarketingstrategieën. In de inleiding is aangegeven dat het handboek als managementboek en studieboek geschikt is voor:

  • docenten, consultants, managers en adviseurs;
  • professionals die de stap van offline naar online willen maken;
  • zelfstandigen zonder personeel die zich willen bijscholen;
  • studenten nieuwe media, marketing en communicatie;
  • praktiserende marketeers en communicatieprofessionals;
  • managers die onlinemarkering binnen hun takenpakket hebben gekregen;
  • bureaus gericht op marketing, communicatie of internet en iedereen die professioneel met onlinemarketing aan de slag wil.

Het veranderende consumentengedrag vraagt een transformatie in de aanpak van strategische marketing. Het moet moderner en digitaler.

Technologie

De technologische veranderingen volgen elkaar vandaag de dag in een razendsnel tempo op en zijn eigenlijk niet meer bij te pennen. Onder onlinemarketeers bestaat dan ook een enorme behoefte aan actuele onderzoeksresultaten, trends, ontwikkelingen en inspiratie. Voor de cursus ‘Certified Online Marketeer’ die ik volg, staat de zesde editie van dit handboek op de literatuurlijst. Tijdens het lezen van dat deel heb ik me regelmatig afgevraagd wat de recentste onderzoeksresultaten zouden uitwijzen. Hoewel deel 6 in 2018 is uitgegeven, was ik benieuwd naar de nieuwste cijfers.

Verandering

Terwijl ik bezig was met verdieping in de zesde editie, las ik op LinkedIn het bericht dat Patrick Petersen ondertussen de laatste hand legde aan het zevende deel. Kort daarna ik kreeg die uitgave in mijn schoot geworpen en begon voor mij het grote ‘Zoek de verschillen’-spel. Anders dan bij deel 6 had ik bij deel 7 wel specifieke verwachtingen. Ik wilde actuelere onderzoeksresultaten, recentere trends en de nieuwste ontwikkelingen zien. Ook had ik de behoefte me te laten inspireren door nieuwe expertcases. In zo’n case in de zesde editie is namelijk een specialist aan het woord gelaten die zijn succesverhaal deelt.

Klik hier voor de gehele review!

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design