Verslag keynote “Toekomst van marketing”

patrick petersen online marketeer

Een verslag van mijn keynote voor het 10-jarig bestaan van Exitable.

The future is… digitaal en de mens centraal”

Van de robot terug naar de mens. Want wat hebben wíj nu aan al die digitalisering? Hoe moeten en kunnen bedrijven inspelen op de toekomst, die nu aan het gebeuren is? Ontwikkelingen als VR brillen en sociaal nieuws gaan razendsnel. Waar moeten we beginnen, als we als bedrijven willen profiteren, maar óók menselijk willen blijven tussen al die digitalisering?

Patrick Petersen – praatgrage marketeer die voorop loopt met de nieuwste ontwikkelingen – geeft het antwoord op zijn eigen vraag “staat digitaal of de mens centraal?”.

Wat hij als eerste deel van zijn antwoord op die vraag onthult, is dat alles op z’n kop staat, als het op digitalisering in marketing en business aankomt. Letterlijk. De bekende marketing-funnel van klantwerving wordt omgedraaid, zegt Patrick. Van loyale klanten als product uit de funnel, begin je nu met loyaliteit naar je klanten toe.

En dat heeft alles te maken met waar de dag mee begon: “er komt een generatie aan die niks meer gelooft van nieuws, media en bedrijven”, zegt Patrick. Waar het om draait om klanten nog aan je te binden in deze razendsnelle digitalisering is daarom: menselijkheid en geloofwaardigheid. “When digital becomes human” is de lijfspreuk waar de komende jaren om gaan draaien, zegt Patrick. “En dat wordt heel spannend”.

Lees hier verder!

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design