[Column] “Survival of the Twittest!”

 

Ik ben verslaafd, ik kan niet zónder. Wel of géén handig algoritme en ondanks alle negativiteit, trollen en/of fake news, ik blijf loyaal aan Twitter. Want – wees eerlijk – die asociale onderkruipsels kennen we op elk sociale media platform en die afgunst reflecteert ook in het echte leven. Júíst als jouw inspiratie – en regelmatige positieve inslag – de sociale netwerken verlaten, krijgt de negativiteit de overhand.

Achter de schermen werkt Twitter Inc. hard aan nog meer features en een nog veiliger Twitter. Het moederbedrijf werkt harder dan ooit aan het voorschotelen van een actieve timeline vol gezonde discussies. Eigenlijk is Twitter alive-and-kicking, leuker dan ooit en biedt het juist nú een keur aan handige features. Technisch gezien hebben we met Twitter-Periscope(TV) een van de mooiste social livestreaming video apps. Zoomen, live afspelen en breedbeeld de timeline in. Dat doen YouTube en Facebook de compacte microblog niet na. De trending hashtags kennen hun geboorte op Twitter en “engaging tweets” gaan steeds vaker de zoekmachines of – als embed – de blogposts in. Ook dát doen de andere sociale media netwerken niet na.  Dit moet juist de reden zijn om niet weg te duiken, maar jouw timeline eens goed op te schonen.

Houd jouw timeline sociaal, schoon en superboeiend. Dat is de kern van de nieuwe fase van twitteren: Ga Back to the Future en houd de timeline boeiend. Duik niet weg. Het is net als het echte leven, waar je – met een proactieve houding – de boel soms weer terug op de rails moet krijgen.

Twitter is onze nationale newsjacker en maakt van vreemden snel sociale media connecties. Twitter crowdsourcet en maakt ingeslapen traditionele media boeiend.

Twitter is keihard de social Sign of the Times (…mess with your mind, hurry before it’s too late). Twitter is snel, to-the-point en kent een bewezen “live karakter”. In geval van opzienbarend nieuws is Twitter de stille getuige die dialoog en buzz op gang brengt. Twitter is er al jaren bij. Ook in de rechtszaal en bij grote politieke fitties, Twitter is er altijd bij en eist een hoofdrol op.

Twitter dwingt je om ad rem, gevat en vlijmscherp te zijn. Twitter knaagt aan jouw sociale vaardigheden en vraagt je snel te handelen. Twitter is de virtuele momentopname van het “NU”. Twitter is NOW. Van #mh17 tot #WK tot #F1 tot #bzv tot #esf en ook bij de #Dirk KuytTestimonial.

Twitter is er altijd bij.

En jij?

 

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design