IN DE PERS: Interview voor AMC-Zorgvisie: ‘Online ambassadeur helpt bij personeelswerving’

(Interview voor Zorgvisie) Verschillende ziekenhuizen zetten eigen medewerkers in als social media-ambassadeurs. Een nieuwe manier om personeel te werven, maar ook om te bouwen aan het ziekenhuisimago.

Online deskundige Patrick Petersen begeleidde verschillende ziekenhuizen in het proces om met social media-ambassadeurs te gaan werken. Het AMC, het Spaarne Gasthuis en het Erasmus MC werken nu met het concept. Social media-ambassadeurs helpen de relatie met het publiek en de patiënten te verbeteren, omdat mensen communicatie via sociale media vaak ervaren als spontaner en geloofwaardiger. ‘Vooral jongeren beschouwen de gestuurde informatie in gekochte commercials als fake news. Ze beschikken over een soort zesde zintuig waarmee ze aanvoelen of iets echt is of niet’, zegt Petersen in het personeelsblad van het AMC.

Lees hier verder.

 

Tags: ,

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design