Leuk! Ik ben een top 10 digital marketing influencer (onderzoek: Meltwater)

digital-marketing-influencers-twitter-top-10-1

Bureau Meltwater maakt regelmatig overzichten van influencers en vooral social media participanten die ‘good to follow’ zijn. Op de hoogte blijven van alle trends en nieuwtjes die zich afspelen in de digital marketing sphere kan een lastige klus zijn en vereist grondig onderzoek in iedere hoek van het web. Gelukkig zijn er een aantal digital marketing influencers die dit klusje voor ons klaren en op Twitter al het nieuws delen dat er toe doet.

Volgen

We volgen met @MeltwaterNL een hoop verschillende en interessante Twitteraccounts, maar welke zijn het nou specifiek waard om in de gaten te houden? In deze blog geven we je een overizcht van 10 digital marketing influencers op Twitter, met allemaal een andere invalshoek. Het gaat om accounts met een grote community, waarbij veel getweet wordt over vakgerelateerde content en in mindere mate over de persoonlijke staat van zijn.

Om de top 10 breed te trekken kijken we naar verschillende trends binnen digital marketing en de daarbij behorende expert. Hierbij een overzicht met Twitteraccounts waarvan je de content zeker in je tijdlijn wilt hebben!

Volg Jeroen ‘s-Gravendijk

Jeroen ‘s-Gravendijk

Hoewel Jeroen ‘s-Gravendijk als CEO bij The New Media Factory organisaties advies geeft wat betreft social media strategie en webcare, deelt hij op zijn account nieuws dat veel breder gaat dan dat. Hij heeft een consistente stroom aan tweets en is als eerste op de hoogte van het nieuws.

Volg Ronald van Loon

Ronald van Loon

Big Data geeks opgelet: Voor ons op nummer 1 in Data Science staat Ronald van Loon. In zijn tijdlijn vind je dagelijks allerlei posts die gerelateerd zijn aan alles wat te maken heeft met Data Science, van data driven marketing tot aan IOT. Opvallend is dat het engagement met zijn content hoog is. Hij past dan ook zeker in ons criterium van micro-influencer op het gebied van data science.

Volg Patrick Petersen

Patrick Petersen

Patrick Petersen werd eerder al genoemd als nummer 1 in onze Content Marketing Twitter top 10 en hoort wat ons betreft ook in dit rijtje met digital marketing influencers terecht. Zijn motto: ‘Contentmarketing heeft alleen succes als het engagement oplevert’

Volg Ron van der Jagt

Ron van der Jagt

Ron van der Jagt ken je misschien als bestuursadviseur en partner bij de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals Logeion. Hij weet dus het een en ander over communicatie en PR en we retweeten regelmatig interessante content over ontwikkelingen in de branche vanaf zijn persoonlijke Twitteraccount.

Volg Maaike Gulden

Maaike Gulden

Maaike Gulden is de koningin als het om Periscope gaat. Ze is fervent social media fan en Tweet over alle nieuwtjes die hiermee te maken hebben. Daarnaast geeft ze ook trainingen en spreeksessies (waar we bij Meltwater al eens van hebben mogen profiteren!). Haar specialisatie is zorg & welzijn, maar de content op haar tijdlijn gaat breder dan dat.

Volg Richard Hooijdonk

Richard Hooijdonk

Wil je weten vanaf wanneer we allemaal een chip in onze arm zullen hebben, of wat de invloed van Google op ons leven is? Volg dan het Twitteraccount van Richard Hooijdonk, trendwatcher op het gebied van digital en in-de-toekomst-kijker. Ben je een ’zwarte beer’ (zoals Richard het zelf noemt) als het om innovaties gaat, dan kan je deze misschien beter aan je voorbij laten gaan.

Volg Bas van den Beld

Bas van den Beld

Niet alleen een echte verhalenverteller (hij spreekt regelmatig tijdens events), maar houdt zijn community ook aan de buis gekluisterd met posts over alles wat met social media marketing te maken heeft. Bas van den Beld is oprichter van State of Digital. Zijn tijdlijn is een kennisplatform, met advies over Customer advocacy tot tips voor het schrijven van content en hij hoort daarom in dit rijtje met digital marketing influencers thuis.

Volg Jurriaan Schokker

Jurriaan Schokker

Jurriaan Schokker is de go-to person als het gaat om het inrichten en lanceren van een online community. Zijn CV staat bol van interessante ad interim klussen, onder andere bij Nuon. Waarom volgen? Voor tips en tricks en nieuwtjes rondom het opzetten en laten groeien van een community en het verhogen van het engagement met je volgers.

Volg Jarno Duursma

Jarno Duursma

Heb je interesse in alle nieuwe technologieën van vandaag de dag, maar heb je geen idee wat je er eigenlijk mee moet? Trendverkenner Jarno Duursma legt het aan je uit. ”Wat-te-doen-met Internet of Things”, Blockchain, of Snapchat en Linkedin voor B2B: een aantal onderwerpen die zoal op zijn agenda kunnen staan. Volg hem en je zal je binnen no time prettig voelen buiten je eigen comfortzone!

Volg Frank Peters

Frank Peters

Al eerder gezien in onze Crisiscommunicatie Twitter top 10 is Frank Peters. Hij is een expert op het gebied van crisiscommunicatie. Het zit ‘m volgens Frank allemaal in de voorbereiding. Frank verdient zijn strepen als eigenaar vanVirtus Communications en als auteur. Op zijn tijdlijn vind je regelmatig lessen over reputatiemanagement.

Dit is een kijkje in de accounts die we zelf graag volgen. Maar we zijn ook benieuwd naar jouw eigen influencers! Deel ze hieronder.

Volg MeltwaterNLWil je op de hoogte blijven over blogs en insights op het gebied van digital marketing, social media monitoring, PR en communicatie in het digitale tijdperk, vergeet dan niet het MeltwaterNL Twitteraccount te volgen.

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design