[Column] 2016? Wearables verlossen ons van de stressy transitie!

AAEAAQAAAAAAAAPaAAAAJDVhOTYxOTQ4LWYzZjktNDFkMy1hYzljLWQwNzUwYmZkY2E4Ng

Even geen overzicht van platte trends. Dit is een voorspelling zonder concrete trends. Wacht.. het wordt in 2016 trouwens nog meer mobiel, nog visueler, nog meer eigen YouTube videokanalen en de merkbeleving van de always –digital-on-consument gaat into virtual reality. De social media netwerken innoveren zich kapot met commercie in het achterhoofd. Social selling or die! Het stopwoord in 2016 is opnieuw relevantie. Net als in 2015, 2014, 2002, 1998.. ook in 1988 werd relevantie al als mediatrend benoemd. Maar.. focus nu eens op die relevantie. Wearables helpen mee die relevantie te vinden. Hierbij dan alsnog de trends voor 2016. 

Na de recessie – en disruptie – kwam de langverwachte transitie. Een overgangsfase die ons leidt naar een nieuw, minder stressvol leven. Keuzes worden in dat toekomstig leven vooral voor ons gemaakt. Wel moeten wij genoegen nemen met minder door meer te gaan binden. Verbinding zorgt voor meerwaarde, voor inzicht, rust en waardering. In 2020 lijken wij dan ook volledig uitgerold in onze eHome met connected car voor de deur.

De kern van transitie is simpel

De kern van de transitie? Heel simpel! Oude trucs werken niet meer; de consument laat zich simpelweg niet meer old skool verleiden. Is verleiden an sich al niet old skool? Toon vanaf de bank interesse, geen toonbank.  Doe het of met nuchtere prijs-product verhouding of doe het extreem. Een extreme klantbenadering met humor, virtual reality, vergaande handige connecties of keiharde belevenis in de prille klantrelatie.

All-over-journey experience

Customer experience is hoe jij, jouw merk, jouw product, jouw kanaal, jouw personeel en.. hoe jij wordt beleefd. Hierbij introduceer ik dan ook de ‘all-over journey experience’.  Het volstaat net puur kanalen en beleving te benoemen als engaging combinatie. De ‘Passie en Adriaans’ van deze wereld moeten verder reizen dan zomaar een kanaalbehandeling. Customer, channel, content. Het trio leek zo simpel.

Hakken op basis van transitie!

De transitie hakt er flink in. Jonge generaties zien nog maar weinig in de papieren krant. Hoe groen is die urban car eigenlijk echt? Muziek.. kopen? Waarom is mijn nieuwbouwwoning niet al eHome-ready en waarom zou ik een vast bedrag per maand betalen voor uw saaie tv-aanbod. Ik – de consument – heb meer invloed en social impact dan u – de producent – en samen moeten wij de doordachte consumer experience intact zien te houden. Het maken van doordachte keuzes is vitaler dan ooit. Snel schakelen en vooral real time kunnen reageren op wat de consument doet en wil, is het frisse gedachte(n)goed van 2016.

De oplossing is chill!

In 2016 lijkt de transitie tot rust te komen en in te dalen. Waar de gemoederen in diverse industrieën oplopen, chillt de transitie door vergaande Internet of Things connecties.

Jouw smartwatch laat op basis van eHealth zien dat jouw huidige job teveel stress geeft. Je maakt wel genoeg stappen per dag. Je connected glass laat zien dat jij in winkels naar geheel andere producten kijkt. Jouw Tinder watch app toont op basis van hartslag wat jij voelt voor die persoon die je net zag.. in die andere connected car die rood opgloeide. Samen rijden jullie naar het eHome naar keuze.

Het leven is ‘hart’ en raakt nog harder connected!

(Deze column is al eerder op MarketingTribune.nl gepubliceerd!)

Tags:

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design