Prettig -> best gelezen artikel op Adformatie/ Tijdschrift voor de Marketing: 5 C’s van social media marketing

meestgelezenRich content delen, relaties aangaan of reacties opvangen zijn onvoldoende voor een ambitieuze marketeer. Sociale-mediamarketing gaat naar een nieuwe fase toe. Een fase waarin we nuchter moeten bekijken wat we uit de sociale kanalen kunnen halen. De ROI weerklinkt vaker dan ooit in zomaar een marketingplan. Rich content delen, relaties aangaan of reacties opvangen lijkt niet voldoende voor een ambitieuze marketeer.

Instrumenten en menselijkheid

Waar wij de laatste jaren doelloos sociale-mediaplatformen hebben geactiveerd, lijken wij de kern van sociale media kwijt te zijn geraakt. Sociale-mediacampagnes draaien vooral om relaties, likeability en vertrouwen. Keihard verkopen is gewoon minder succesvol in de dialoogkanalen en drukt (bestaande) relaties kapot.

De Amerikaan Brian Solis zegt over de toekomstige rol van sociale media: ‘The Future of Everything? It’s About People Connecting with People’.

Lees verder op: http://www.adformatie.nl/nieuws/de-5-cs-van-een-succesvolle-campagne-sociale-media#sthash.YtNWymCZ.dpuf

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design