[Video] Luchtopname stad Rotterdam vanuit een drone #viral

euromast

Rotterdammer Eric van Vuuren heeft een ware internethit te pakken met zijn video over Rotterdam. De met een drone gemaakte video ging gisteren in no-time over het internet. Mensen uit binnen- en buitenland reageerden enthousiast op zijn ode aan de mooiste stad van Europa.

Van Blaak met zijn kubuswoningen tot de Kop van Zuid met de Erasmusbrug. In de vier minuten durende video van van Vuuren komen alle pareltjes langs die Rotterdam rijk is. Met zijn GoPro op een drone heeft hij alles gefilmd wat Rotterdam typeert. En waarom? Omdat hij trots is op zijn stad en dat aan de hele wereld wil laten zien.

„Ik ben geboren in Spijkenisse, maar ben in mei dit jaar naar Rotterdam verhuisd. Ik heb altijd al iets gehad met deze stad”, zegt de filmmaker. „Ik woon bij de Coolhaven dus kijk ik uit op de hele stad. Daar heb ik een waanzinnig uitzicht! Aan mijn muur hangt ook een groot canvasdoek van Rotterdam met allemaal kleine afbeeldingen van Rotterdamse hotspots. Toen kwam het idee in mij naar boven om die beelden met bewegende beelden te ‘verbinden’.” Nog een reden voor Eric om Rotterdam te filmen was dat de stad uitgeroepen is tot European City Of The Year 2015. „Als inwoner van Rotterdam ben je dan natuurlijk meer dan trots en dat gevoel van trotsheid wilde ik uiten in deze video genaamd ‘Welcome to my hometown’.”

Met zijn drone en GoPro ging van Vuuren zo’n vijftien dagen een uur lang filmen op de plekken die op zijn lijstje stonden. „Elke dag ging ik rond de klok van drie weg om op elk shot hetzelfde lichtmoment te hebben. Het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf.” Zelf vindt hij het beeld van het lege stationsplein bijzonder ,,Dat beeld heb ik dan wel op zondagochtend geschoten. Maar ik denk dat er vrij weinig momenten geweest zijn dat het stationsplein écht leeg was.”

VIA: Metronieuws

 

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design