[Video] Keynote Jonathan MacDonald ‘Waar engagement ontstaat, begint connectie!’ #contentmarketing

mcondals

Tijdens de afgelopen The Next Web conference in Amsterdam sprak wederom spreker de Brit Jonathan MacDonald. MacDonald is de leider van The Fluid World. Zijn wereld gaat over drive, passie en interactie. Engagement lijkt makkelijk, maar is gewoon de essentie van connectie en succes. De Brit heeft een uitgesproken visie over de mix van engagement, content, nieuwe media en hoe dit onze toekomst gaat veranderen. ‘This is where the magic begins’, zegt hij nadat hij Plato heeft geciteerd. Het moment dat niet echt kan plannen maar spontaan engagement geeft is dat moment waar de connectie begint.

Noisy

Ons leven is vooral ‘noisy’. Veel verstoringen dus. MacDonald beschrijft de soms tegengestelde uiting van ons als mens en organisatie en hoe wij van binnen zijn. Veel sociologie gemixt met trends, visie en media. We hebben tegenwoordig als burgers micro en macrowapens in de vorm van eenvoudig te bedienen sociale media. Toch geeft het massale gebruik veel ‘ruis’ in ons dagelijkse leven. Het is leeg en plat. Facebook is leuk maar is niet meer dan vaak wat opvulling voor een leegte. “People run on a syntax of believe!”

 

Video met de keynote (15 minuten)

 

Tags: , ,

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design