[Download rapport] Global E-commerce ‘Nederland niet bij de toplanden met e-commerce’

statsofWe lijken in Nederland alles electronisch en online te doen.  Het onderzoek van globalwebindex is duidelijk: bijna over de gehele wereld wordt er online gekocht. Vooral de VS, UK maar ook de landen in Azië doen het vooral online. Als we kijken naar de invloed van online op aankopen (ook offline aankopen) dan geldt dit in Nederland voor ruim 60% van de kopers. In Duitsland is dat ruim 75% en China ruim 80%. Zijn wij dan toch te nuchter bij de (online) koop in Nederland.

Boeken en kleding worden online gekocht

Kijken we wereldwijd naar de top drie dan zijn het vooral de boeken die online worden gekocht. Kleding op twee reizen op drie. Muziek en schoenen volgen.

 

online

Low online engagement in Nederland

Kijken we concreet naar Nederland dan laat het rapport een opvallende ontwikkeling zien. We lijken in Nederland relatief maar weinig online te kopen. Kleding voor bijvoorbeeld maar 25%, boeken nog geen 12%. Ook electronica lijkt het in Nederland niet goed te doen in de online verkoop. Download hier het rapport. 

 

 

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design