Het #HOM3 en Kaan Anit, CEO van Ambitious People

kaan

Voor zijn nieuwe editie van het Handboek Online Marketing interviewde schrijver Patrick Petersen de CEO van Ambitious People, Kaan Anit, over de competenties van succesvolle online marketeers. Lees hier het volledige interview.

Kaan Anit is Partner en Managing Director van Ambitious People, de snelst groeiende specialist in Sales & Marketing Recruitment en Interim Solutions. Dat we de snelstgroeiende zijn, roepen wij niet alleen: de afgelopen jaren is dit beloond met een FD Gazellen Award in 2011 en 2012, en de High Growth Award 2012. 

 

Waar letten jullie op als je online managers zoals community managers en online marketeers plaatst?

“Vanuit onze recruitment gedachte kijken we natuurlijk naar de achtergrond van de kandidaten: waar hebben ze gewerkt, hoe lang, was dat aan bureau- of klantzijde en wat zijn hun specialismen? Heeft de kandidaat zelf al leiding gegeven, heeft hij of zij bepaalde certificeringen? Ook al zijn het eerst en vooral managers, online ervaring is een must. Daarnaast beoordelen we natuurlijk of iemand binnen het team past van de potentiële werkgever en vinden wij de soft skills minstens zo belangrijk.”blue

 

Welke veranderingen hebben jullie gezien bij de vereisten aan online managers?

“Het wordt steeds belangrijker dat managers in de online wereld de koppeling kunnen maken tussen offline en online marketing. Daarnaast zijn online managers nu minder verantwoordelijk voor de uitvoering, maar des te meer voor de aansturing van een team van specialisten. Het zwaartepunt ligt op het strategisch vermogen, maar het blijft belangrijk dat zij ‘hands-on’ kunnen bijspringen waar nodig.”

Naar welke competenties kijken jullie bij het scannen van de juiste kandidaten voor online functies?

“Bij een ‘quick scan’ letten we op vorige werkgevers, aantal jaren ervaring en het salarisniveau.”

Wat zijn online functies waarvoor jullie de meeste vacatures gaan zien verschijnen in de toekomst?

“Het online werkveld is natuurlijk sterk in ontwikkeling. We zien een stijging in de vraag naar allround online professionals, E-Commerce professionals en verschillende specialistische functies zoals SEA, Affiliate, Social Media en Webanalytics.”

Moet een online marketeer zich in jullie optiek specialiseren of juist een online generalist blijven? Waarom?

“Dat ligt eigenlijk helemaal aan je ambities. Als specialist heb je vaak een minder brede functie, maar ook minder concurrentie bij het vinden van een nieuwe baan. Vanuit een specialistische rol kun je meer de diepte in, terwijl je je als online of e-commerce professional meer richting een managementfunctie kunt ontwikkelen.”

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design