In 4 stappen naar een social media strategie

social-media-strategie-model

In vier stappen naar een echte social media strategie? Number 8 communications en Big Thunk denk dit bieden. Hoe? Je begint met je doelen. De methoden voor meting en dan de taktieken. Vervolgens de uitvoering.

Jouw doelen: Fame, Brand, Allure of Service?

Begin met het stellen van doelen. Iets wat veel organisatie nalaten. Zo kun je Fame als doel stellen en daarmee erkenning krijgen als thought leader.  Daarbij in de taktiek goed afvragen hoeveel invloed jij eigenlijk hebt. Blijf als specialist vooral voorop lopen en jouw social media gedrag en uitingen. Maak een bewuste (content)calender om dat leadership te bereiken.

Brand of Allure als doel

Na Fame zou het neerzetten van een merk(waarde) een wezenlijk doel kunnen zijn in jouw social media strategie. Zet met het doel van Branding een merk neer in en via de sociale media. Promoot of bescherm een merk. Focus daarbij vooral op bereik. Facebook geeft internationaal veel bereik, maar onderschat daarbij YouTube en LinkedIn niet. Bij Allure zijn de doelen harder. Niet alleen goede content pluggen en een focus op bereik maar het opzoeken van prospects in de sociale media en deze omzetten naar leads is het doel. Converteer awareness naar aktie. Denk aan een doordachte funnel waarbij je bijvoorbeeld wervende content maakt op YouTube of LinkedIn. 

Service als doel

Care via sociale media is populair. Zet jouw servicedoelen op. Waar ligt de gevoeligheid en waar is het verlenen van service in de sociale media gewenst? Luister vooral naar de klanten en gebruikers. Laat zien dat je van je fouten leert.

 

15621929928799090_m8EoabLO_c

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design