10 tips voor effectieve Pinterest-marketing

Pinterest lijkt zomaar een online plaatjesplatform. Toch is het een keihard middel om binnen een strategie in te zetten. Trend is de ‘visual marketing’ waarbij afbeeldingen en video zorgen voor beleving en harde storytelling. Pinterest kun je optimaliseren en strategisch inzetten. Een logische tip is het goed invullen van de About-sectie in Pinterest. Pinterest is samen met Facebook en Twitter een populair netwerk. 10 tips van EpreneurTV die Pinterest beter maken bij de inzet.

10 tips voor een beter gebruik van Pinterest

1 Plaats een duidelijke ‘headshot’ bij jouw Personal Photo.  

2 Gebruik in de About-sectie bewust bepaalde termen voor SEO, de zoekmachinevindbaarheid. Wie ben je, wat doe je zakelijk?

3 Richt je op Local Search met Pinterest; ook in Google wordt dit relevant. Maak bijvoorbeeld een board dat zich richt op de lokale omgeving,lokale evenementen of retail.

4 Promoot op je website duidelijk de link naar je Pinterest; laat iedereen weten dat je Pinterest en ook wát je Pinterest.

5 Wees sociaal en deel ook van anderen, Like en Repin of nodig anderen uit voor jouw pinboard!

6 Maak een strakke structuur rondom je boards, beperk je boards niet maar maak een duidelijk opzet met lifestyle en storytelling rondom jouw thema’s!

7 Focus jouw pinboards; de eerste twee rijen van boards zijn belangrijk, de bezoeker richt zich hierop!

8  Gebruik eventueel populaire thema’s voor open pinboards om zo traffic aan te trekken.

9 Mix de interesse en mix content in jouw boards.

10 Gebruik een variatie aan uitingen zoals scherpe foto’s, grafieken, cartoons, tekeningen en Slideshare-prestentaties ed.

 

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design