Hoe ‘hot’ deelt met content?

Op basis van Brits onderzoek zien we dat consumenten best veel ‘hot’ content delen. Bureau Experian onderzocht 2000 Britten naar hun houding in het delen van informatie. In dit onderzoek wordt ‘hot’ aangeven voor de groep van gebruikers die veel delen in veel kanalen. Cold is de groep die niets deelt. Vrouwen geven eerder ‘Like’ op Facebook. Aldus dit Britse onderzoek.

Jong deelt veel

De groep 18 tot 24 jaar deelt content en data in 3 tot 5. Gezien het onderzoek waren zij 8% van de totale populatie. 53% selecteert zeker sociale kanalen voor het delen van content en 67% vertrouwt merken die content en data aanbieden. 99% van deze groep deelt gemakkelijk hun e-amiladres en 49% deelt gemakkelijk door naar Facebook. Qua houding denkt deze groep vooral dat het delen meer relevante aanbiedingen geeft. 56% deelt ook ‘gemakkelijk’ hun mobiele nummer.

Cool

De groep genaamd ‘Cool’ deelt maar in één kanaal. Dit betreft de leeftijd 45 tot 54 jaar en 50% vertrouwt merken die data aanbieden.

Cold doet niets

De groep Cold, met de leeftijd 55+, deelt niets en dus ook niets in sociale kanalen. 25% vertrouwt merken die content aanbieden.

Tags: , ,

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design