PRESENTATIE: Slideshare brengt orde in de social media (content)

Er duiken steeds meer presentaties op die ons doen nadenken over de ‘gouden regels’ van sociale media en het soms erg kort door de bocht gaan met het sterk ge-integreerde middel. Het is cultuur, organisatiecultuur, een andere manier van communiceren maar vooral ook.. hernieuwde releaties aangaan, anders naar communciatie en content kijken en .. tja… sociaal zijn.

Slideshare voor structuur?

Bijgaande presentatie gaat over hoe Slideshare orde kan brengen in de massa aan sociale media content als ook de achterliggende processen zoals.. social in de organisatie brengen.

Gebrek

Sociale media is gefragmenteerd omdat het nog steeds qua content teveel in documenten wordt aangeboden. Concreet? Erg gaan nog steeds persberichten de sociale media in die hangen aan en in een Worddocument. Ook de branding met gebruik van sociale media wil nog al eens anders zijn dan de bestaande manieren of behandeling van andere kanalen. Dat is geen branding dus. Of.. geen consistente branding. Bovendien is de organisatiestructuur vaak van grote organisaties nogal een blok op de weg waar het gaat om de inpassing van sociale media. Snel en direkt schakelen is er weinig bij.

 

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design