ONDERZOEK VS: Hoe kerken sociale media gebruiken

Kerken en sociale media is een combinatie die in veel gevallen nieuwe doelgroepen richting de kerken kan trekken. Uit het ‘BuzzPlant’-onderzoek geeft aan dat 56% van de kerken hun medewerkers aanmoedigt hun sociale media te updaten.

Facebook is hot

Kijken we verder naar de gegevens dat zien we dat dat de meeste kerken uit het onderzoek passief, niet of nauwelijks iets doen met sociale media. Facebook steekt er bovenuit. 51% van de kerken geeft aan dat ze minimaal één medewerker hebben die ‘iets’ met sociale media doet. Aldus het BuzzPlant onderzoek gehouden onder 250 kerken in de VS dit jaar.

Verwachting

Kijken we naar de media die de kerken inzetten zoals radio(9%) en kranten(14%) dan hebben ze voor 46% van de media-verdeling in hun ‘media-mix’ de hoogste verwachting van sociale media om hun boodschap uit te dragen:

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design