5 redenen waarom bloggen nog steeds belangrijk is in en voor de social media

Bloggen zou ‘dood’ zijn. Dit bericht werd ooit verteld door de Bloggies(bekend van de gelijknamige award voor betere blogs) in 2010 net voor hun stoppen. Ikzelf blog mij helemaal rot. SocialMedia.nl, deze eigen blog, lokale wijkblogs, HandboekOnlineMarketing.nl, gastbloggen over Androidworld, Dutchcowboys en meer. Het is een stuk therapie en het is ook een stuk delen(‘sharing’) dat zo noodzakelijk is in de sociale media. Daarnaast ben in zelf een mannetje met mening in de sociale media die weleens met een blog gewoon eens de meningen van anderen wil meten of prikkelen.

Aantal bloggers door de jaren heen
In 2011 telde het internet zo een 175 miljoen blogs(let op: blogs, niet bloggers). Emerce gaf in 2005 aan dat wij zo een 600.000 bloggers hebben. Forrester gaf op basis van onderzoek aan dat dat in 2006 zo een 750.000 zou zijn. Maar.. Frankrijk spant de kroon in Europa met toen bijna een miljoen bloggers. In Nederland dat zou anno 2010-2011 op het hoogtepunt zijn met 900.000 bloggers of co-/mede-bloggers. De vraag is wel: wat is bloggen? Als je veel twitterts ben je bezig met microbloggen. En zo zijn er meer kanalen die een functie of wellicht wel dé functie van een weblog hebben overgenomen. Ben je als actief Facebooker die door de dag heen zijn of haar status update ook niet gewoon ‘blogger’?

Neen. Bloggen is alive!
Je ziet dat er een nieuwe manier bloggen ontstaat vanuit een ‘mashup’ gedachte. Fanatieke tweeps, Facebookers en anderen gaan weer richting een blog zoals een WordPress omdat daar alles zo goed bijelkaar komt. Het is jouw sociale media portal. Daarom bijgaang overzicht met 5 redenen waarom bloggen nog zo belangrijk is voor sociale media:

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design