SLIDESHARE: De toekomst van social media is.. (service) integratie!

Bovenstaande titel is vertaald. Maar toch kent deze dezelfde sterke lading als het gaat om weer een toekomstvoorspelling voor het middel sociale media. Als je nog beter kijkt dan zie je dat presentatie al bijna een jaar oud is. Oud maar nog steeds actueel. Wat ze in de VS al in 2011 als focus zagen komt -zo lijkt het- met een timegap van een jaar naar Nederland.

Integratie
De presentatie is helder en direct. De sociale netwerken gaan zorgen voor een social web. Bijeffecten zijn het vitale social search en social shopping. We delen dus meningen maar pakken ook de vitale reviews van netwerk-genoten om tot een oordeel te komen. Heel sterk is de benaming ‘Social Customer Service’. In Nederland zijn we nog veel aan de ‘care’. Service moet dat dus gaan worden anders dan een beetje de vragen beantwoorden via Twitter.

Geen web as we know it
De presentatie van toont dat het huidige zenderige web aan het einde van zijn virtueel bestaan is. Conversaties en Campagnes die daarop richten worden de toekomst. Okay dit wisten wij ook in Nederland al een beetje. De preso gaat dieper en verder. Visueel wordt een sterke link gelegd tussen gedrag in de sociale netwerken en de influence. Peer2peer maar ook het soort invloed in en uit de sociale media wordt de kneedbaarheid die organisaties beogen.

 

 


About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design