ONDERZOEK: Wereldwijd voorkeur voor ‘e’-shopping

Capgemini heeft een fraai onderzoek gepubliceerd waarin ze overduidelijk aangeven dat de online groei niet altijd alleen uit het Westen komt. Cap interviewde 16.000 deelnemers uit verschillende landen om concreet de ‘digital shopper’ te leren begrijpen. “Shoppers in developing regions place greater importance on all digital channels.” legde Brian Girouard uit.

China is verslaafd

72% van de kopers in India en 69% van de kopers in China zeggen liever online te kopen dan in een fysieke winkel. In de VS zou dat ‘maar’ 31% zijn. Aldus het onderzoek. In China gaf 75% van de ondervraagden aan ‘digital shopaholics’te zijn. Opnieuw veel meer dan in de VS. Sociale kanalen zoals Facebook, Twitter maar ook Pinterest be-invloeden het offline dan wel het online kopen. Toch blijven we ‘overall’ gezien old skool; ‘Pricing’ maar ook het product zelf blijven voor meer dan 50% vitaal bij de aankoop. De beleving is goed voor 35%.

 

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design