Nieuwe generatie mobiele apps

Het Nederlandse TAB Worldmedia lanceert een nieuwe generatie mobiele apps voor de marketing en communicatie branche. Door deze nieuwe generatie apps, standaard voorzien van augmented reality techniek, wordt mobiel eenvoudig in te zetten als integraal onderdeel van spaaracties, loyalty programma’s, social media en de koppeling met print campagnes. Nieuwe generatie apps

TAB Worldmedia richt zich met deze nieuwe generatie apps op adverteerders, reclame en mediabureaus op mobiel vlak met hun promoties direct een grote stap willen nemen. Remco Vroom, mobile director bij TAB Worldmedia: “de ontwikkelingen op het gebied van mobiele marketing gaan razend snel en de consument is qua kennis en gebruik van apps vaak verder dan de adverteerders of bureaus. Wij bieden onze klanten met deze nieuwe generatie apps de mogelijkheid om hun mobiele strategie direct op het juiste niveau in te kunnen zetten.”

Sales promotie apps

Als voorbeeld geeft TAB Worldmedia dat met deze nieuwe sales promotie apps een creatief bureau voor een adverteerder bijvoorbeeld eenmalig een promotionele app in de appstore kan plaatsen waar technisch een groot aantal sales promotie mechanismen op de achtergrond al verwerkt zijn. Doordat delen van de app via een online webconnectie direct kunnen worden aangestuurd kan de app eenvoudig worden ververst. Zo kan een klant de ene keer voor korting sparen door een serie advertenties te scannen en de andere keer worden beloond doordat hij of zij een review over een product geeft of virtueel incheckt bij een winkel. Op deze manier kan tegen aantrekkelijke tarieven een app worden geproduceerd die in de loop van het jaar kan doorgroeien tot een sales promotie tool waar extra waarde en een marketing voorsprong mee kan worden opgebouwd.
Frameworks
De sales promotie apps die TAB Worldmedia aanbiedt zijn door hen vooraf ontwikkeld frameworks dat zij handmatig aanpassen naar behoefte van de klant. Vroom: “Het is een kwalitatief zeer hoogwaardig product waar we 2 jaar aan hebben gewerkt en dat de komende jaren nog verder moeten groeien. Een marketing organisatie of creatief bureau kan hun eigen concept door ons technisch laten inbouwen in ons framework en binnen enkele weken productietijd de promotie app live hebben staan. Het blijft natuurlijk handwerk want creatieve wensen en eisen vertalen naar een app kun je niet helemaal standaardiseren.” Wel standaard is dat voor het eerst augmented reality als techniek is meegenomen in de apps omdat daarmee het gros van sales promotie functies wordt aangestuurd. Hiervoor gebruikt TAB Worldmedia de technieken van hightech bedrijven als het Nederlandse Layar en het Engelse Aurasma waar zij de afgelopen jaren nauw mee samenwerkten.

Marge

De afgelopen twee jaar heeft TAB Worldmedia intensief gewerkt aan de ontwikkeling van dit nieuwe product dat volledig is ingericht op het bedienen van de marketing en communicatie branche. Vroom: “Deze branche heeft bepaalde behoeftes die je als producent van promotionele apps goed moet begrijpen en dat begint natuurlijk met of de creatieve kwaliteit die zij willen bieden kan worden gewaarborgd, of het productieproces helder te volgen is voor de traffic en inkoop afdeling en of je een goed verdienmodel te bieden hebt. De eerste apps verwachten wij na de zomer in de appstore te hebben staan. Voorlopig kost de basis versie van de app voor iPhone en Android samen 7.500 euro waardoor een creatief bureau er een goede marge op kan verdienen. Als dat geen goede sales promotie is.”

 

Een boek over Mobile Marketing?

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design