RSLT SummerSchool: Succesfactoren en aanpak van Social Commerce #SMS12

Als trainer op de RSLT SummerSchool heb ik de eer een sessie te mogen geven op gebied van Social Commerce. Met eCommerce ben ik -als consultant en docent plus auteur- sinds 1997 bezig. Met Social Media Marketing ben ik zakelijk vanuit mijn bureau AtMost sinds 2005 bezig. De mix van ‘Social’ en ‘Commerce’ is anno 2012 een duidelijke mix. Je kunt niet meer zonder om jouw productaanbod en acties viraal sterk te maken. Toch is dit niet zomaar te introduceren. Even online een shopje in elkaar zetten en wat sociale knoppen erin plakken is géen doordacht.. ‘Social Commerce’.

Social Succes in de verkoop

Daarbij kun je niet even jouw kopend publiek ‘onder druk zetten’ om de reviews te plaatsen of jouw acties viraal sterk te maken. Dit ondanks jouw superaanbod of sympathiek verzoek. Neen. Het succes van het electronisch en sociaal verkopen via het online kanaal ligt dieper. Social Business speelt opnieuw een rol, maar ook de aannemelijkheid. Waarom lukte het AH niet om online voet aan de grond te krijgen met hun shops en James en omarmen wij massaal Thuisbezorgd in de ‘social’ inclusief het mobiele bestellen van hun gerechten? Waarom bestellen wij blind zomaar in onbekende webshops maar lijkt F-Commerce(Facebook) niet heel snel van de grond te komen? Is Social Commerce gelijk aan Social Shopping en zijn wij niet ‘reviews-moe’?

Een sessie over Social Commerce Strategie, succes hebben, veel cases en voorbeelden, cijfers, feiten en de mix van middelen.

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design