Proefcollege 25 augustus 2011 16 uur Leusden: Social Media Marketing: ‘Bullsh*t VERSUS Boeien!’ @beeckestijn

Ik heb het niet op Social Media experts. Dit heeft net zoveel waarde als dat jij van jouw lokale C1000 het beste pad kent naar groente, fruit, dan naar het brood en dan de kassa. Jij weet ook welke kassa veelal het snelst is. Het is een inzicht.. tja… dat zich vanzelf wel wijst. Met alle respect zijn deze ‘experts’ opgedoken in een tijd dat sociale media ‘hot’ was in het marketing-zijn. Social media is een middel. Nog een keer: sociale media is een middel in de Online Marketingmix. Concreet geven bestaande middelen als Zoekmachinemarketing, de Website zelf (!) en E-mailmarketing keiharde conversie, sociale media niet zo direct.

Toch heeft sociale media iets waar wij mee moeten leren omgang. Het nut is per organisatie, per afdeling en zelfs per persoon verschillend. Feit is dat… anno 2011 de vertroebeling zwaar is! Neen sociale media is niet het Gouden Ei. Het is een leuk , interactief, simpel en snel medium. En daarom ook in diverse delen van de bevolking een snelle en actieve adoptie van het middel. Zakelijke gezien……. anders! Een proefcollega op donderdag 25 augustus 2011 om 16 uur te Leusden. Even de website www.beeckestijn.org bezoeken voor meer info en inschrijving en dergelijke :

 

 

 

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design