VIDEO-INTERVIEW TECHCRUNCH.TV: ‘99,5% van de sociale media experts zijn clowns’ & de ‘Thank you economy’

Online Amerikaans videochannel Techcrunch.TV gaat veelal over geekie stuff en startups en apps. De persoon die wordt ge-interviewd -Gary Vaynerchuk- is wijnkenner, auteur, investeerder, brandingkenner en succesvol ondernemer op een iets ander gebied. Deze man haalt de woorden uit mijn mond. Een interview over ‘Content is King’ maar vooral over ‘context’. Als immigrant kwam hij als 3-jarige naar de VS. Als volger van de dot.com ontwikkelingen openende hij een slijterij en later een online winkel die en groot succes werd. Hij is duidelijk, gedreven en ondernemend.

Heel veel onzin zorgt voor weer een bubble

De uitspraken van Vaynerchuk zijn hard en duidelijk: de meerderheid van zelfuitgeroepen social media experts hebben nauwelijks enige businesskennis of vaardigheid hoe nu met sociale media voor conversie en actie te zorgen. Een uitdaging waar wij Nederlands meet te maken ‘as we speak’. En nog concreter: “we are going to live through a devastating social media bubble.”

Een van de betere videointerviews van 2011 die heel duidelijk de vinger op de zere plek genaamd ‘social media’ legt. Let vooral op het geluid als hij de clown.. ,de ‘social media expert’, duidelijk maakt.

 

Omdat de video bij het embedden spijtig niet door iedereen gezien kan worden; klik hier voor de video op TechCrunchTV!

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design