Ge-interviewd door MarketingTribune over het niveau van online marketing en online marketeers in Nederland

Ik maak mij zorgen over het niveau van de Online Marketing. Het is een ‘vrij beroep’ dus iedereen noemt zich snel zoekmachinespecialist, social media expert, e-mailmarketing-manager of.. online marketeer. Inflatie van weer een ’titel’ dus. Internet zorgt spijtig te veel voor het wegzakken van serieuze betitelingen zoals Online Marketeer zijn.

Zelf  (mijn Twitternaam is tevens @onlinemarketeer) durfde ik die titel pas op mij te nemen na een flink aantal cases waarin je hebben je laten (B2B en B2C) dat je met een weloverwogen online mix doelen kunt behalen. Zo een tien jaar na mijn eerste online marketingprojecten en dito -cases begon ik aan het Handboek Online Marketing om die kennis, ervaringen en eigen online marketingmodellen te delen. Knap dat zomaar een internetter spontaan zo een titel snel adopteert. Anno 2011 is ‘social media expert’ nog steeds de hype. Kijken wij naar de bio’s, CV’s en praktijkervaring van die social media experts dan zijn zij experts omdat ze veel tweeten, bloggen of Facebooken.

Zeuren

Gebruikersexperts zijn het. Dat is zeker. Maar of je dan meteen met budget en doelen een organisatie over de wilde wateren van online kunt varen is een tweede. Maar wellicht zijn het spontane talenten en loop ik te ‘zeuren’ dat je eerst ervaring moet opdoen met budgetten, doelen een diversiteit aan online middelen en aanvullen van online marketing-effecten.

Voor kritische marketingmagazine MarketingTribune ben ik ge-interviewd over het niveau, de opleidingen en .. zelfuitroeping van weer een benaming dat je ‘uit het niets’ specialist bent.

Meer van en over dit interview volgt later.

Release interview: MarketingTribune Magazine, mei 2011.

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design