10 irritaties op Twitter

Sociale media -waaronder Twitter- beginnen soms in de eigen val te trappen. Een val van vaagheid en te hoge verwachting. De Amerikaanse blog Business2Community geeft een aantal ‘frustraties’ weer die lezers hebben ingezonden. Sociale media is een channel, middel en maatschappelijk verschijnsel dat niet weg te denken is. Alleen.. er is geen handleiding voor gebruik. Zo kennen de ‘old school’ sociale media gebruikers en ‘Twitterazi’ weleens irritaties met betrekking tot alles wat in de social wordt geplugd:

1. Waarom geven zovelen in de sociale media aan ‘dat ze moe zijn’ anders dan gewoon even een powernap te nemen

2. Het aantal internationale inklokkers bij Starbucks wereldwijd begint bijna cult te worden

3. Er wordt veel gepraat en geretweeted over content als ook naar verschillende kanalen gepushed, maar in de massa van contentaanbod lijkt het schrijven van een normaal artikel schaars te worden

4. Veel sociale media actievelingen krijgen aandacht en ‘mentions’ door vooral te praten en te vermelden dat zij ergens worden genoemd en soort ‘Escher’-achtig principe

5. Waar we in de sociale media vooral visie verwachten van de ‘experts’ komen velen niet verder dan een 1=1 principe: “If you are leading people, you’re probably in front of them.”

6. Social Media lijkt zichzelf boven alles te stellen en elke andere vorm van media ‘dood verklaren’, zo komt regelmatig langs: “print is dead, the web is dead, marketing is dead, B2B is dead, agencies are dead, and Elvis is…still alive somewhere, and tweeting, apparently ”

7. Het retweeten van bijvoorbeeld een ‘mention’ van een FollowFriday #ff vermelding is bijna komisch; eerst zelf retweeten als jij in een #ff tweet voorkomt, vervolgens retweeten de andere genoemden ook nogmaals de tweets omdat zij erin voorkomen

8. Het prettige van SPAMbots is het feit dat daar zeker weet dat ze spam verspreiden

9. Mensen vergeten weleens dat ze op verschillende platforms volgt; soms is het ‘eng’ dat ze op Twitter alles bijelkaar vloeken, op LinkedIn wel heel erg netjes hun woorden kiezen en op Facebook wederom anders communiceren en zich voordoen dan in de andere sociale kanalen

10. Communicatief gezien lijken in de sociale media mannen en vrouwen totaal gelijk te zijn aan elkaar

Tags: ,

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design