Scherpe presentatie over de ROI van Sociale Media

Waar we bij 1.0 aan het ‘connecten’ waren, bij 2.0 actiever werden in de social is het bij 3.0 tijd voor een gerichtheid. ROI van de sociale media dus. Een opvallen, scherp en vooral to-the-point presentatie over de opbrengst van Social Media Marketing. De presentatie is van internationaal bureau Xplain.CO van gedateerd 22 maart 2011. De kern van het verhaal is duidelijk: velen doen maar wat met sociale media, de gerichtheid (lees: het stellen van doelen en het maken van een planning) komt maar sporadisch voor bij marketeers.

De ROI visueel gemaakt

De ROI dus. De visuele presentatie begint met een voorbeeld van een secretaresse die bijna 5000 volgers kent op Twitter. Haar baas vindt dit fantastisch want.. de concurrent heeft ‘maar’ 999 volgers. Kijken wij naar de content die de vrouw online plaatst dan zijn het vooral sexy foto’s van haar vakanties. Fraaie voorbeelden van planningen en hands-on manieren van een opbouw van reputatie kleuren deze handige presentatie.


About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design