Social Media succes in de praktijk: gesproken voor de businessclub van FC Twente samen met Jan van Halst, Rintje Ritsma en Joop Munsterman

Ben een groot online marketing en sociale media fan als ook addict. Daarnaast een groot voetbalverslaafde. Kijk je van een afstand dan zijn het allen middelen die veel van elkaar lijken. Communities, fans, crowdsourcing en sterke binding kennen vooral voetbalclubs in Nederland. Het bedrijfsleven kan daar nog een goed voorbeeld aan nemen. Als ik mag spreken bij een voetbalclub over boeien, binden en dus de inzet van sociale media voor hun businessclub dan doe ik dat zeer graag! Met Rintje Ritsma (sport en commercie), Jan van Halst (cijfers van FC Twente en de toekomst) en directeur Joop Munsterman (directeur) een meeting in goed gezelschap.

Een verslag:

Dinsdag vond in de Arke Lounge en restaurant De Veste van De Grolsch Veste de eerste editie van het FC Twente Community Event plaats. Ruim 500 sponsoren van FC Twente bezochten het business-evenement, waarbij sponsoren nader kennis met elkaar konden maken.
Daarnaast was er een interessant programma samengesteld. Na het welkomstwoord van voorzitter Joop Munsterman gaf Patrick Petersen een lezing over Social Media en hoe je hier zakelijk je voordeel uit kunt halen. Jan van Halst, Manager Algemene Zaken, gaf een presentatie over netwerken binnen de sponsorgeledingen van FC Twente. Daarnaast was er voor bezoekers de mogelijkheid om de informatiemarkt te bezoeken. Hier presenteerden zeventig sponsoren van FC Twente zich als exposant aan de medesponsoren. Aan het einde van middag gaf oud-topschaatser Rintje Ritsma een lezing over topsport en ondernemen.

Jan Morsink, van commerciële afdeling van FC Twente, kijkt tevreden terug op het evenement. “We kunnen spreken van een succesvolle eerste editie. Er waren 70 exposanten en ruim 500 bezoekers. De reacties van sponsoren waren zeer positief. We hebben de ambitie om het uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend evenement. Bezoekers aan het Community Event hebben een evaluatieformulier ontvangen, zodat we met deze input het evenement nog beter kunnen afstemmen op de wensen van de bezoeker en exposant.”

Foto’s: Kees Tetteroo en Herman Oude Alink

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design