INFOGRAPHICS: waarom je als bedrijf Twitter niet meer kunt negeren #in #li #fb

Twitter. Een microblog. Toen ik er begin 2007 over sprak tijdens lezingen en workshops werd ik letterlijk uitgelachen. Ik was een ‘oudere jongere’ die blijkbaar een gemiste chat-generatie aan het inhalen was. Als je bijna vier jaar intensief met het medium bezig bent ken en herken je de voordelen. En die voordelen zijn groots.

Wazigheden

De kritiek lijkt op die van de krant VS het internet eind jaren negentig. Redacteuren spraken in koor: “Neen.. de lezer wil papier voelen. Dat internetnieuws loopt zo een vaart niet. De papieren krant zal altijd blijven bestaan als massamedium”. Tja.  Ook daar werd ik uitgelachen. Neen, ik lach niet terug als je jaren later gelijk krijgt en ook in die tijd weer ‘te vroeg was’ met welgemeend advies om nieuwe verschijningen tijdig te omarmen.

Wazigheden van tegenstanders: “Moet ik nu elke dag vertellen wat ik eet?”, “Het kost alleen maar tijd”, “Even een stagiaire voor regelen”,”Pffff. alweer zo een hype” en “moeten wij dan heel de dag lopen te chatten?”.

Twitter? Ik gebruik het zelf ook en haal daar veel business uit, hoge Google-rankings, een snelle uitbreiding van een groots netwerk. Twitter is snel en direct zaken doen en meer. Zie hieronder een grafiek:

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design