Een noodzakelijke contentstrategie (#hom2) en contentgrid

Ik ben zelf een contentstrategie-fan. Waar teveel ‘blerren’ of social media strategie en een multichannel-aanpak is de kern altijd geweest: het op orde krijgen van een contentstrategie in jouw online marketingmix. In de eerste versie van het Handboek Online Marketing kwam deze strategie al langs. Bij een goede contentstrategie heb je aan een kanaal zoals Facebook of Twitter of YouTube voldoende. Teveel houden zich bezig met het doelloos warm houden van teveel sociale kanalen. En daarbij nogeens content dupliceren, niet relevant door het kanaal pushen of content niet juist op jouw crowd afstemmen. Een drama en misvatting. Op zich belangrijk dat je wat content door zomaar wat sociale kanalen duwt, maar als jouw content geen volgers weet te boeien (lees: engagement), wordt het niets met die sociale media relaties.   It is all about content!

De contentgrid

De credits voor deze contentgrid (uit 2010) gaan naar Jess3. Hi toont in deze grid de centraal aangestuurde content zoals Widgets als ook de decentrale zoals LinkedIn waar wij allen op onze eigen manier content kunnen plaatsen en delen. De splitsing tussen Awareness en Consideration is tevens een fraaie; engagement creëren met bijvoorbaal een virale video of een whitepaper laten downloaden voor directe sales en het opvangen van leads. Het draait allemaal om een juiste contentstrategie!

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design