Donderdag 17 juni 2010 sprekende op de Nationale MarketingDag over #tip en #fail

Donderdag 17 juni 2010 spreek ik op de NMD, Nationale MarketingDag. Ik zal een verhaal doen op snelheid over de #tip en #fail van en in de Social Media. Er wordt (te)veel over gezegd en te weinig hard aangetoond wat je er wél mee kunt en vooral níet mee moet doen. Zelfbenoemde Social Media experts vechten om aandacht. Donderdag 17 juni 2010 vindt de Nationale Marketingdag plaats in Nieuwegein. Een (gratis) marketingdag die is voorzien van diverse topsessies over online marketing, e-mailmarketing, trends, conversie, social en meer. Over het daadwerkelijke en aantoonbare succes van Social Media is het laatste woord nog niet gesproken. Ondergetekende mag op de Nationale Marketingdag 2010 namens Beeckestijn Business School een bijdrage leveren in zaal 6/7 om 14.45. 

Alvast drie punten:

1 #tip Laat je niet gek maken door het Plurken, Netloggen, Plaxo, Google buzzen en meer. Focus op de kern van sociale netwerken die het hart vormen van de ‘socialsphere’ in Nederland. In Nederland zijn bijvoorbeeld LinkedIn, Hyves en Facebook zeer groot.   

2 #fail Keur geen negatieve buzz af. Het oordeel uit of naaraanleiding van een kritische discussie maakt de lezer/ consument zélf en wordt niet in de discussie zomaar gevormd. Het feit dat er over jou of jouw product wordt gediscussieerd betekent: betrokkenheid (engagement).

3 #tip Focus niet zomaar het beste -en wellicht saaie- product of dienst maar creëer voor de Social Media een product of dienst waar men over praat. Laat de crowd meedenken met jouw beta of jouw prototype en lanceer niet zomaar ‘opeens’ achter de schermen het product dat iedereen spontaan goed moet vinden en moet kopen.  

Meer op 17 juni 2010 vanaf 14.45 ‘Top 25 #tip of #fail’ op de Nationale Marketingdag 2010 #nmd #nmd2010.

Geef tijdens mijn sessie jouw #tip of #fail aan en win ter plekke een HOM (Handboek Online Marketing)!

Deze post stond tevens op DC http://www.dutchcowboys.nl/socialmedia/19879

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design