Nielsen: internationale top 100 van sites

Cijfers van de onderzoekers van The Nielsen company kunnen we een hoge betrouwbaarheid toedichten. Zo hebben zij over januari 2010 de top 100 van sites samengesteld uit de rankings uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Brazlie, VS en Australië. Het internetminded Nederland en bijvoorbeeld ook Japan zijn spijtig niet meegenomen. Wat we zien in deze top 100 van sites en het unieke bezoek op de sites is een overheersing door zoekportalen. Media en sociale netwerken doen het internationaal goed (Facebook op plaats 5) bovendien lijken in de genoemde landen zoekers Google, MSN/ LIVE en Yahoo! qua marktaandeel dichter bij elkaar te liggen dan bijvoorbeeld in Nederland. Opvallend zijn de hoge rankings van de online retails zoals eBay (9), Wal-Mart (28), DELL (57) en Amazon (11). MTV is deels aanwezig in de vorm van Nickelodeon op plaats 65. Noemenswaardig is de 24e plaats voor Twitter.

De top 10 over de maand januari 2010 volgens The Nielsen Company:

 (1) Google

 (2) MSN/ LIVE

 (3) Yahoo!

(4) Microsoft

 (5) Facebook

 (6) YouTube

 (7) Wikipedia

 (8) AOL

 (9) eBay

 (10) Apple.

 Download hier de Excelsheet met de gehele top 100 .

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design