Google’s Android krijgt vorm via HTC: de grote launch live op 23 september 2008 19 uur

Google heeft natuurlijk zijn eigen zoeker, landkaarten, email en sinds enkele weken zijn eigen browser. Een eigen besturingssysteem voor mobielen en andere smartphones maakt de cirkel rond. Mobile marketeers eat your heart out! Het concrete nieuws omtrent Google’s Android druppelt de laatste maanden binnen. In augustus werd reeds bekend dat de eerste smartphone met Android als besturingssysteem de G1 Dream gaat worden (klik door voor de video). De producent is de grote HTC. Google’s browser Chrome zal onderdeel gaan uitmaken van het nieuwe mobiele besturingssysteem. Op 23 september 2008 om 19.00 presenteren Google en T-Mobile live de presentatie van de smartphone met het systeem via de site van de Android community.

Chrome maar ook IE8 zouden als beste multicore zijn. Dit betekent dat deze browsers het beste om kunnen gaan met het verschil in processoren zoals de vele smartphones en mobiles die we kennen.

Zie hier een van de eerste video’s van Google’s Android draaiend op een smartphone:

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design