Het is geen komende economische recessie; economie 2.0 is op komst!

web20.jpg
Wel/ geen, toch niet, misschien of wellicht komt er een recessie. Gedurende een recessie groeit de economie niet of nauwelijks.

Het is wat. Die kredietcrisis, oude economie heeft het moeilijk (Unilever, Wegener, Stork, financiële instellingen, de auto-industrie en meer) en de olieprijs blijft stijgen.

Neen.

De consument heeft geleerd van de echte recessie in 2003-2004. De vergelijkingssites als ook beter-af sites groeiden als kool. Ook het social media networking en sites die heel kieskeurig bol staan van de reviews doen het sindsdien beter dan ooit.

De Nederlander en de wereldwijd heavy internetters weten dat je na wat online beraad je leven een stuk eenvoudiger, efficiënter maar vooral goedkoper kunt inrichten. En als dan ook nog eens de internetters zich wereldwijd gaan bundelen, dan zet het hele sectoren op zijn kop.  

De economie 2.0

De nieuwe economie is dan ook vooral een doorzichtige economie. Online zorgt eenvoud en vooral transparantie al jaren voor succes. Bovendien dien je ook als organisatie uit de oude economie online in de social media je sporen te verdienen. PR en marketingcampagnes met een te eenzijdig karakter werken niet meer. Markten kun je niet langer maken als marketeer als je geen credits hebt opgebouwd bij je (online) potentials. De economie 2.0 gaat over puurheid in de klantrelatie, doorzichtigheid in kostenopbouw en vooral het samen met de klant op zoek gaan naar nieuwe ideeën, het samen verbeteren van diensten en het samen continu op zoek gaan naar de meerwaarde en win-win. Economie 2.0 is about you and me.

  

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design