Nieuwe API van Google helpt bij volledige migratie vanuit MS Outlook naar Google App + BLOGPOST DC

dutchcowboys_patrickpetersen_outlooknaargmail.JPG

In de online strijd tussen Google en Microsoft heeft Google een nieuwe zet genomen. Google heeft voor haar onlangs nog ge-upgraded gratis Gmail een API vrijgegeven om vanuit bijvoorbeeld MS Outlook te migreren naar – de onlangs nog ge-upgraded – Gmail en bijbehorende Apps.

De E-mail Migration API is de zoveelste API die Google vrijgeeft in 2007. Het vrijgeven van deze API is het vervolg op de eerder vrijgegeven tool om op IMAP-gebaseerde e-mailsystemen eenvoudig te ‘porten’ naar Google’s Gmail.

Deze E-mail Migration API richt zich vooral op de beheerkant van het mailsysteem en is ook geschikt voor andere mailsystemen dan MS Outlook. Outlook blijft het meest aantrekkelijk daar waar deze nieuwe API de Outlook kalenders, e-mails en contacten overzet naar Google Apps.

2008 Lijkt het jaar van de ontknopingen te gaan worden in de Gg Vs MS oorlog. Alle vrijgegeven API’s moet het ‘crossplatform’ ontwikkelen van toepassingen stimuleren.

Capgemini heeft aangegeven voor een deel van haar 80.000 medewerkers over te gaan naar Google Apps.Google Apps Premier Edition is de (online) bedrijfsoplossing met toepassingen op het gebied van tekstverwerking, spreadsheets, chat en mail.

Via Infoworld.com.

Blogpost op DutchCowboys.nl

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design