Persona 2.0: bent u al geupgraded naar 2.0?

persona 2Het is alweer 2007. 7 Jaar na de hype. Ruim 15 jaar na het echte begin van WWW en een paar jaar voor het volledig draadloos internettijdperk. Het internet is het huis uit en inmiddels volwassen. De digitale interactieve bibliotheek kent anno 2007 vooral internut. We zitten in een nieuwe golf; die van de trend internet, een primair communicatiemiddel en marketinginstrument.

Hoe staat het met u?

Hoe heeft internet u psycho-sociaal veranderd? Bent u al 2.0 of wellicht 1.1?
Een upgrade naar 2.0 is vooraf gegaan aan twijfels. Twijfels aan het medium, de digitale normen en waarden en snelheid op de highway. Het ‘Internetnot’ is vervangen door ‘Internetnut’.
De twijfel of het lezen van nieuws via het web wel genoeg diepte geeft is snel weerlegd. Anno 2007 scannen we nu.nl, ad.nl en telegraaf.nl meerdere malen per dag. E-mail neemt in de communicatie bijna een zelfde plaats in als het gesproken woord. In de chat kunnen we met symbolen onze emoties feilloos aangeven. Sociaal gezien kunnen we als 2.0 deelnemen aan communities en online netwerken waar we fysiek nooit aan mee (zouden) doen. Uitzending gemist? Gewoon .nl erachter plakken.
Geen radio op kantoor? Surf eens naar nederland.fm of wellicht wel die online cultzender met moderne jazz uit Finland. Bijblijven binnen uw vakgebied maar geen tijd voor seminars? Surf eens naar www.dutchcowboys.nl of discussieer mee op www.emerce.nl . Hard naar huis rijden na het werk? Surf eens naar flitspalen.com. Uw huis verkopen maar geen zin in al dat gezeur bij makelaars? Surf eens naar makelaarsland.nl of gewoon die oude vertrouwde marktplaats.nl.
Videoclips, optredens of workshops bekijken uit de oude doos? Gewoon youtuben. Leuke vakantie gehad? Foto’s kunnen digitaal online worden geplaatst en nog vòòr de terugvlucht naar Nederland via HEMA.nl worden ontwikkeld. Iets leuks te vertellen aan de wereld? ‘n Gratis blog op blogger.com maakt uw persoontje bekend 😉
Maar let op; heavy- internet-users schijnen hun sociale relaties te verwaarlozen. Het wordt daadwerkelijk tijd voor een ‘Second Life’.

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design