“This is .TV man”+VIDEO

tv domeinnaamstrategieDe schitterende, Hawaiaans-achtig eilandgroep Tuvalu (betekent ‘acht’ in de lokale taal) is onbekend. De bijbehorende -door Amerikanen opgekochte- domeinnaamextensie .tv is booming.

De eilandengroep Tuvalu kende in 1997 ruim 10000 bewoners en ligt ergens tussen Australië en Hawaii. Was het ooit ontdekt en geclaimd door Engeland, per 1 oktober 1978 is deze groep van koraaleilandjes onafhankelijk. Sinds 1999 is de domeinnaam-extensie van Tuvalu uitgeleend aan de dot TV corporation voor zo’n 5 miljoen dollar per jaar. Dit vormt hun grootste bron van inkomsten.

Een snelle tour naar Tuvalu, het eiland van de .TV-extensie

Dan hier een video over het schitterende eiland Tuvalu. Met dank aan Google Earth.

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design