online marketing Archive

0

Mijn bijdrage aan Google Local Guide

Google Local Guide is het principe dat je Google helpt producten, diensten en locaties wereldwijd nog beter in kaart te brengen.

Beoordelingen

Foto’s beoordelingen en het direct beantwoorden van vragen over locaties vormen het principe van de local guide index. Make that hybride world a better place!

 

 

 

 

 

 

Pin It
0

LinkedIn piekt in engagement!

LinkedIn piekt in engagement!

Pin It
0

Nu in productie: Het Handboek Online Conversie @Conversieboek

handboekonlineconversie

Pin It
0

[Infographic] Drie uur per dag aan de social media en meer bestedingen

2,4 miljard online gebruikers zijn ‘een dag in het leven van het internet’ hyperactief. Zo blijft uit onderstaande infographic die is samengesteld door Hostgator op basis van verschillende bronnen.

Read the rest of this entry »

Pin It
Tags: ,
0

Hoe ‘hot’ deelt met content?

Op basis van Brits onderzoek zien we dat consumenten best veel ‘hot’ content delen. Bureau Experian onderzocht 2000 Britten naar hun houding in het delen van informatie. In dit onderzoek wordt ‘hot’ aangeven voor de groep van gebruikers die veel delen in veel kanalen. Cold is de groep die niets deelt. Vrouwen geven eerder ‘Like’ op Facebook. Aldus dit Britse onderzoek.

Read the rest of this entry »

Pin It
Tags: , ,
0

ONDERZOEK: Wat zijn nu echt effectieve marketingmiddelen?

eMarketer.com heeft een vast panel van leden(marketeers/ bureau’s) die regelmatig deelnemen aan de zeer interessante polls. Zo ook nu weer over de vraag: ‘Wat is een effectief marketingmiddel?’ Online marketing provider Constant Contact hield het onderzoek onder de kleinere en wat grotere bedrijven. Ook ‘SMBs’ genoemd. Hierbij een n=448 voor de B2C en 280 voor de B2B ondervragingen. Het onderzoek is gehouden in de periode april – mei 2012. 60% van de organisaties die zijn onderzocht, gaven aan hun budget gelijk te houden.

E-mail, website en persoonlijk contact

Interessant is het feit dat zowel B2C en B2B aangeven dat e-mail nog steeds voor conversie zorgt. Hiermee bovenaan de lijst van effectieve marketingmiddelen in de mix. De website zelf maar vooral persoonlijk contact zijn goede tweede en derde en daarmee ook opvallend. En dan ‘Social media marketing’ in de lijst. Gericht op de consument zeggen de kleine organisaties het middel maar voor 56% als ‘effectief’ te zien. B2B voor maar 38%.

De rest

De telefoon pakken, PR, direct mail en traditioneel adverteren zakt in effectiviteit weg in de lijst. Opmerkelijk is de zeer lage plaats voor online advertising. De vraag hierbij is wel of kleine organisaties hier echt serieus op inzetten.

Onderzoek

De vraag die ik heb is: ‘Hoe meet je echt de effectiviteit van een middel, aangezien de aanpak altijd om een mix gaat?’ Stel dat een lead via een emailing op jouw Facebook terecht komt, daar zichzelf overtuigt en vervolgens op jouw website ‘de deal’ maakt. Welk middel is hierin dan leading, cq. effectief geweest?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It
0

PRESENTATIE: Slideshare brengt orde in de social media (content)

Er duiken steeds meer presentaties op die ons doen nadenken over de ‘gouden regels’ van sociale media en het soms erg kort door de bocht gaan met het sterk ge-integreerde middel. Het is cultuur, organisatiecultuur, een andere manier van communiceren maar vooral ook.. hernieuwde releaties aangaan, anders naar communciatie en content kijken en .. tja… sociaal zijn.

Slideshare voor structuur?

Bijgaande presentatie gaat over hoe Slideshare orde kan brengen in de massa

Read the rest of this entry »

Pin It
0

Nieuwe presentaties op Slideshare.net/Patrick_Petersen/ gezet

Presentaties deel ik soms via de sites van de events waar ik spreek. Daarbij hand-out die de aanzet van het verhaal aangeven. Maar.. -en dat zullen collega’s in het vak ook hebben- het gaat pas leven met het ‘praatje bij het plaatje’.  

Meer op: http://www.slideshare.net/Patrick_Petersen/

 

 

 

 

 

Pin It
0

De 5 middelen die anno 2011 zekers in de Social Media Marketingmix moeten zitten

Social media ann0 2011 maar dan met een plan erachter. Iedereen zit in een netwerk, is niet altijd actief en managers vragen zich af.. hoe en waar? Wie is het voorbeeld in Nederland qua sociale strategie en hoe stel ik een mix samen met middelen die het doen in de sociale media? 5 tips voor middelen in jouw sociale media strategie in 2011: 

1. Online video; het is overal

Online video was in 2008 al dé stijger qua online marketingbestedingen. Anno 2010 is YouTube de nummer 2 zoekmachine in de wereld en loopt een beetje buzz of viral al snel via video. Vooral nu HTML 5 het cross-device erg goed mogelijk maakt. Leuk die teksten en berichtjes maar de echte emotie en ‘engagement’ komt met video. Online video: brengt jouw boodschap óveral. 

2. Mobile Marketing is hot 

In 2010 is de infrastructuur wereldwijd goed op orde gekomen en kent het aanbod van mobiele apps een hoogtepunt. De verkoop van smartphones kende wereldwijd een flink record en steeg met 89%. Op de iPod en iPad werden in 2010 7 miljard apps gedownloaded. In 2011 is het bedienen, bestellen, betalen en besurfen via de mobiel ‘normaal’ geworden. Portals en apps zullen meer mobiel bezoek gaan krijgen via de mobiel dan via de desktop.

3. Location  

Location en loyalty ligt dicht bijelkaar. De merkentrouw is op en via een mobiel sterk. Het lokaal laten inklokken via een mobiel levert veel wereldwijde exposure op die steeds vaker analysetools en zoekmachines in gaat (denk aan de instantsearch). Concreet: ‘This “mobile meets loyalty” approach enhances the social experiences, and inspires new audiences.’

4. ‘Deal Hunting’

Groupon besloot onlangs zelfstandig verder te gaan. Geen overname door Google. Google besloot -gelinkt aan de hotpot van Google- zelfstandig een groepskorting aan te bieden voor hun lokaal geïnteresseerden. ‘Deal hunting’ zoals de Amerikanen het noemen past perfect bij de Nederlandse consument die net fris uit een recessie komt en zijn aankopen steeds meer via het internet doet. Groupon en anderen halen de twijfelende koper over tot het doen van een aankoop met korting. ‘Deal hunting’ trekt een deel van de retail uit de recessie.

5. Monitor conversaties

Uit onderzoek blijkt dat 78% van de consumenten aanbevelingen uit het eigen sociale netwerk boven die van advertenties vertrouwt.  Zorg er dus voor dat er over jouw merk, jouw acties, jouw medewerkers, jouw staff, jouw doelen, jouw exposure en jouw buzz wordt gepraat in de sociale media. Feit is: vinden er geen conversaties plaats over jou en jouw merk of onderneming, dan besta je niet.

Pin It
2

Een noodzakelijke contentstrategie (#hom2) en contentgrid

Ik ben zelf een contentstrategie-fan. Waar teveel ‘blerren’ of social media strategie en een multichannel-aanpak is de kern altijd geweest: het op orde krijgen van een contentstrategie in jouw online marketingmix. In de eerste versie van het Handboek Online Marketing kwam deze strategie al langs. Bij een goede contentstrategie heb je aan een kanaal zoals Facebook of Twitter of YouTube voldoende. Teveel houden zich bezig met het doelloos warm houden van teveel sociale kanalen. En daarbij nogeens content dupliceren, niet relevant door het kanaal pushen of content niet juist op jouw crowd afstemmen. Een drama en misvatting. Op zich belangrijk dat je wat content door zomaar wat sociale kanalen duwt, maar als jouw content geen volgers weet te boeien (lees: engagement), wordt het niets met die sociale media relaties.   It is all about content!

De contentgrid

De credits voor deze contentgrid (uit 2010) gaan naar Jess3. Hi toont in deze grid de centraal aangestuurde content zoals Widgets als ook de decentrale zoals LinkedIn waar wij allen op onze eigen manier content kunnen plaatsen en delen. De splitsing tussen Awareness en Consideration is tevens een fraaie; engagement creëren met bijvoorbaal een virale video of een whitepaper laten downloaden voor directe sales en het opvangen van leads. Het draait allemaal om een juiste contentstrategie!

Pin It
0

Infographics: de betere viral… brands wereldwijd

Zelf mis ik de video’s van Lady Gaga (3 miljard keer bekeken in totaal), maar het is een aannemelijk lijst.. 

Pin It
Tags: ,
0

Duik in Mindz

Duik in Mindz en connect en ontmoet veel social media ge-interesseerden.  

Zie: http://www.mindz.com/ 

Pin It
Pagina 1 van 3123