Handboek Online Marketing Archive

0

Keynote @Festivak op 15 november 2017 @Jaarbeurs over VR en de succesvolle digital marketingmix #uniek #origineel #VR

 

Events worden steeds crossmedialer. De beleving van de bezoekers is niet alleen irl maar wordt bepaald door alle digitale informatie en verwachting die voor, tijdens en na het event crossmediaal worden gecommuniceerd. De beleving – of customer experience – blijft daarbij key, maar wordt wel steeds vaker in een andere jas gegoten. Daarbij is de kritische consument steeds sneller verveeld en blijft het continu innoveren in de eventbeleving van vitaal belang.  In deze markante keynote praat spreker Patrick Petersen RDM MA MSc over zijn onderzoek naar de inzet van mixed reality binnen de eventmarketing en customer experience.

Meer info en gratis inschrijving, hier!

Pin It
Tags: , ,
0

Lancering @Handboek Online Marketing #HOM5

CjO5jRcXIAIZyjD

Lancering @Handboek Online Marketing #HOM5! Het boek over online marketing strategie. De beste cases, experts, onderzoeken en inspiratie samen in een groot boek!

 

20160524_143024

20160524_141331

Pin It
0

YES! Examinator kerndocent PostHBO

Yes, geslaagd! voor mijn digital plan voor Diemen & Van Gestel. Vanmorgen inspirerend eindgesprek voor post HBO Digital & Online Marketing opleiding bij Beeckestijn Business School. Dank aan Patrick Petersen en Ewald Verhoog!

Pin It
0

Het @Handboek Online Marketing uitgelezen? Laat een review achter! #HOM2 #HOM

Het @Handboek Online Marketing helemaal uitgelezen? We zijn erg benieuwd naar jouw review en jouw mening.


Laat een review achter over het HOM

Laat een review achter op bijvoorbeeld: Managementboek.nl of Bol.com of Selexyz.nl je maakt op de verschillende sites kans op verschillende prijzen!

 

Pin It
0

VIDEO-interview Erik Meijer op #TEDxDelft (Microsoft/ TU Delft hoogleraar) Cloudcomputing

Erik Meijer woonde lang in de VS en werkt bij Microsoft. Hij leidt daar een team dat cloudcomputing op de kaart moet zetten. Als mediapartner van TEDxDelft (7/11/2011) namens SocialMedia.nl en AtMost.TV mocht ik de ICT-goeroe interviewen:

 

 

 

 

 

Pin It
0

Social Media succes in de praktijk: gesproken voor de businessclub van FC Twente samen met Jan van Halst, Rintje Ritsma en Joop Munsterman

Ben een groot online marketing en sociale media fan als ook addict. Daarnaast een groot voetbalverslaafde. Kijk je van een afstand dan zijn het allen middelen die veel van elkaar lijken. Communities, fans, crowdsourcing en sterke binding kennen vooral voetbalclubs in Nederland. Het bedrijfsleven kan daar nog een goed voorbeeld aan nemen. Als ik mag spreken bij een voetbalclub over boeien, binden en dus de inzet van sociale media voor hun businessclub dan doe ik dat zeer graag! Met Rintje Ritsma (sport en commercie), Jan van Halst (cijfers van FC Twente en de toekomst) en directeur Joop Munsterman (directeur) een meeting in goed gezelschap.

Een verslag:

Read the rest of this entry »

Pin It
0

De 5 middelen die anno 2011 zekers in de Social Media Marketingmix moeten zitten

Social media ann0 2011 maar dan met een plan erachter. Iedereen zit in een netwerk, is niet altijd actief en managers vragen zich af.. hoe en waar? Wie is het voorbeeld in Nederland qua sociale strategie en hoe stel ik een mix samen met middelen die het doen in de sociale media? 5 tips voor middelen in jouw sociale media strategie in 2011: 

1. Online video; het is overal

Online video was in 2008 al dé stijger qua online marketingbestedingen. Anno 2010 is YouTube de nummer 2 zoekmachine in de wereld en loopt een beetje buzz of viral al snel via video. Vooral nu HTML 5 het cross-device erg goed mogelijk maakt. Leuk die teksten en berichtjes maar de echte emotie en ‘engagement’ komt met video. Online video: brengt jouw boodschap óveral. 

2. Mobile Marketing is hot 

In 2010 is de infrastructuur wereldwijd goed op orde gekomen en kent het aanbod van mobiele apps een hoogtepunt. De verkoop van smartphones kende wereldwijd een flink record en steeg met 89%. Op de iPod en iPad werden in 2010 7 miljard apps gedownloaded. In 2011 is het bedienen, bestellen, betalen en besurfen via de mobiel ‘normaal’ geworden. Portals en apps zullen meer mobiel bezoek gaan krijgen via de mobiel dan via de desktop.

3. Location  

Location en loyalty ligt dicht bijelkaar. De merkentrouw is op en via een mobiel sterk. Het lokaal laten inklokken via een mobiel levert veel wereldwijde exposure op die steeds vaker analysetools en zoekmachines in gaat (denk aan de instantsearch). Concreet: ‘This “mobile meets loyalty” approach enhances the social experiences, and inspires new audiences.’

4. ‘Deal Hunting’

Groupon besloot onlangs zelfstandig verder te gaan. Geen overname door Google. Google besloot -gelinkt aan de hotpot van Google- zelfstandig een groepskorting aan te bieden voor hun lokaal geïnteresseerden. ‘Deal hunting’ zoals de Amerikanen het noemen past perfect bij de Nederlandse consument die net fris uit een recessie komt en zijn aankopen steeds meer via het internet doet. Groupon en anderen halen de twijfelende koper over tot het doen van een aankoop met korting. ‘Deal hunting’ trekt een deel van de retail uit de recessie.

5. Monitor conversaties

Uit onderzoek blijkt dat 78% van de consumenten aanbevelingen uit het eigen sociale netwerk boven die van advertenties vertrouwt.  Zorg er dus voor dat er over jouw merk, jouw acties, jouw medewerkers, jouw staff, jouw doelen, jouw exposure en jouw buzz wordt gepraat in de sociale media. Feit is: vinden er geen conversaties plaats over jou en jouw merk of onderneming, dan besta je niet.

Pin It
0

#hom2 weer terug in de top 50 (en weer beschikbaar)

Ook een boek kent een Product LifeCycle. Nu met de kracht van sociale media als factor is dit een opmerkelijke. Het actuele Handboek Online Marketing (#hom2) is weer terug in de top 50 na een periode even moeilijk beschikbaar te zijn.

Prettig is het feit -gezien de PLC- dat het #hom2 nu bij de eerste lezers volledig is gelezen is en daarom ook inhoudelijke recensies oplevert. Zie bijvoorbeeld:

http://www.handboekonlinemarketing.nl/marketing_boek/online_marketing/management/leerboek/handboek/?p=2718 

– Selexyz:  http://www.selexyz.nl/product/9789013077346//handboek-online-marketing/ 

– Twitter over het #hom #hom2 (100+ tweets): http://www.handboekonlinemarketing.nl/marketing_boek/online_marketing/management/leerboek/handboek/?cat=10

Ik ben benieuwd naar zoveel mogelijk -inhoudelijke- meningen! So spread the #hom2-word 🙂

Zie ook www.handboekonlinemarketing.nl

Pin It
Tags: , ,
0

Win een van de vijf Handboeken Online Marketing op DutchCowboys.nl

De toekomst is S.O.C.I.A.L. is zomaar een praktisch model uit het nieuwe, herziene, dikkere en totaal gereviseerde Handboek Online Marketing. Een leer- en managementboek (uitgever Kluwer) dat per schooljaar 2010/2011 als standaardwerk bij de betere (HBO+) opleidingen zijn intrede doet en reeds in de top van Managementboek.nl staat. Naast de cases met Dutchcowboys -zoals @Marjolijn (over haar SPIN Award, Dutchcowgirls.nl en G-Star), auteur en DC-blogger Frank Meeuwsen plus een overall case van topblog DutchCowboys.nl zijn er nog  30+ cases en video’s te vinden die aantonen hoe je conversiegericht Online Marketing met een juiste mix en op niveau gebruikt. In het sociale online geweld dat ‘Sociale Media’ heet vergeten wij anno 2010 dat de Online Marketingmix ook vitale instrumenten zoals SEO-SEA, microsites, een overkoepelende contentstrategie, e-mailmarketing, mobile marketing en e-mailmarketing benodigt.  De waarheid.. is een optimale mix.

Klik door voor een uitlichting van het eigen S.O.C.I.A.L.-model. Discussieer mee en WIN een HOM2!

Pin It
0

Collaborate! Denk mee over de cover van het nieuwe Handboek Online Marketing (2e druk)

homcover

Het HOM is het beste verkopende marketingboek op dit moment en staat reeds meer dan 100 dagen in de top 100 op Managementboek.nl. De reacties zijn goed en gaan viraal heel positief de sociale media over. Er zijn reeds diverse herziene oplages met spoed de markt op gebracht waarbij de verkoop gestaag blijft door gaan. Adoptie door diverse hogescholen,  actuele herziene oplages en een goed bezocht HOM-blog (400-500 unieke bezoekers per dag) met meer dan 200 posts moeten continu zorgen voor een nog beter product dat door jullie lezers en gebruikers nog beter en langdurig kan worden ingezet.

Crowdsourcing & collaboratie is een kern van Hoofdstuk 12 (Sociale Media) van het HOM. In het kader van Practice what you preach: denk per direct mee over de nieuwe cover voor de nieuwe druk van het Handboek Online Marketing. We willen de herkenbaarheid behouden, als ook de scanbaarheid van de cover, zijkant en achterkant, het frisse karakter maar willen daarbij ook juist communiceren dat het om een nieuwe druk gaat.

De nieuwe druk (zomer 2010):

– wordt dikker: nu 315 word straks 400 pagina’s: nog meer HOM voor je geld

– meer en nieuwe Nederlandse cases: uniek, aangezien er geen marketingboeken bestaan die actuele Nederlandse online marketing cases bespreken

– een herziene tekst met  redactionele slag

– interviews met specialisten en topspelers uit het Nederlandse sociaal mediaal landschap en online specialisten

– een ruime opmaak (onder andere interlinie en paginaverdeling)

– diverse online instrumenten worden uitgebreid

– in 2009 en 2010 zijn er nieuwe video’s opgenomen op events met (inter)nationale specialisten met uitsproken visies en hands-on aanpak

Wat zijn jullie idee-en? Reageer of Twitter naar @onlinemarketeer of @handboek met julie inzichten over de nieuwe cover voor het HOM!

 cover2edrukcover_v3

Pin It
Tags: ,
1

Mobilecowboys.nl over het Handboek Online Marketing

De populaire blog MobileCowboys.nl -de grootste en best bezochte blog in Nederland over mobiel en mobiele marketing- heeft een fraai artikel over het HOM geplaatst, zie hier het artikel: http://www.mobilecowboys.nl/mobilemarketing/12067

Pin It
Tags: , ,
0

Patrick Petersen interviewt Twitteraar van het Jaar: Nico Dijkshoorn (deel 1 en 2)

Patrick Petersen interviewt Twitteraar van het Jaar: Nico Dijkshoorn  (deel 1 en 2) tijdens de Musemnacht in Rotterdam. Waarom Twittert Dijkshoorn? Hoe gebruikt hij Twitter voor zijn literair werk? Hoe is het contact met de Tweeps en hoe ligt de link met DWDD? En hoe zit het met zijn nieuwe boek? Een videointerview in twee delen:

Pin It
Pagina 1 van 212