event Archive

0

Schrijf in! VOL=VOL #SMC076 7 februari 2017: @Onlinemarketeer #city #social #online

 

Dinsdag 7 februari 2017 is er vanaf 19:00 uur tot 22:00 uur wederom een Social Media Club te Breda. Een vol programma’s met boeiende sprekers en bindende onderwerpen. Inschrijven kan hier!

Read the rest of this entry »

Pin It
Tags:
0

WIN een Handboek Social Marketing & Business tijdens #DIMDAY16

dimday11

Spreker en jury Digital Marketeer of the Year tijdens #DIMDAY16 en… win een sociaal boek >

Doe mee aan onze winactie op Facebook en maak kans op het Handboek Social Marketing & Business van

Pin It
0

24 november 2016 spreken op DIM in 1 Day over contentstrategie, jij daar?

atmostdim

24 november 2016 spreken op DIM in 1 Day over contentstrategie, jij daar?

Pin It
0

[Fotoverslag] @EngagingWoman Of The Year uitverkiezing @Melkweg, Amsterdam met @Puur, @Gonny en TINKELBELL

engaging6 (1)

Op vrijdag 31 januari 2014 heeft de finale plaatsgevonden van de Engaging Woman Of The Year. In de schitterende nieuwe foyer van de Melkweg werd @Puur de overtuigend winnaar. Xaviera Ringeling droeg haar titel over aan Anna-Maria Giannattasio, “Puur is vooral.. puur!”.  Als jury-voorzitter zeer genoten van een positieve engaging buzz en vibe!

puuroverge

 

xaviera

Elly van Amstel was de party-DJ van de avond.

purexavierage

In de jury namen plaats: Lieke Lamb, Willem Sijthoff, Xaviera Ringeling, Barbara Barend, Hans Molenaar/ Monique van Breda en Stephan Fellinger. Patrick Petersen (=auteur Handboek Content Strategie) was de juryvoorzitter. Winnares @Puur heeft een opleiding gewonnen bij Beeckestijn Business School. De nummer 2 @Gonny won een vakantie bij Landal Greenparks. De nummer 3 – TINKELBELL – won een kledingbon ter waarde van 350 euro van Vente-Exclusive.com.engaging2

Jurylid Barbara Barend reikt de tweede prijs aan uit @Gonny. Gonny is oprichter van de iPhoneclub:

gonny

Jurylid Stephan Fellinger interviewt @Looovetinkebell‎ (3e prijs):

interviewfellingeritkkbelbale

puurcbf9d_8ophaalbrugdirectinrabofoyer

deel1MAAlOxx

De jury, pitches en kandidaten:

jurye

winnares2d78_view

pitchge

liekemarmel

tinkelbell

suzanne

doenja

engaging(6)

puurkroonview

petraaae

 

Foto’s: Jana Spierings, Archana Haarnack, Marc Petersen/ AtMostTV, @Gonny, @Puur, Patrick Petersen en de Melkweg Amsterdam.

 

Pin It
0

Reactie artikel ‘Engaging Woman’

engagingwomanoftheyear

Vrijdag 31 januari 2014 vond de finale plaats van de Engaging Woman Of The Year. Van de 43 genomineerden waren er 36 aanwezig. Soms met aanhang. Soms alleen. Tevens waren er sponsoren en een vakjury. Ondergetekende is voorzitter van de jury. Een voorzitter zonder stemrecht en inspraak in de keuze van de winnaars.  Engaging Woman Of The Year heeft maar 1 doel: vrouwen die lef tonen, engagen en inspireren in de sociale media een podium bieden. Organisatie, jury, topDJ Elly van Amstel en sponsoren hebben belangeloos meewerkt aan een unieke uitverkiezing met lef.  (klik hier voor de storify).  

De finale

Het was een finale met alleen maar winnaars, inspiratie en positieve deelnemers! Spijtig is er een top 10 genomineerde geweest die zich gefrustreerd heeft uitgelaten over de uitverkiezing, vervolgens wel aanwezig is geweest en zich wederom via een artikel negatief heeft uitgelaten richting de organisatie. De redenen voor deze zuurheid  zijn niet duidelijk. Jammer.  Het niet winnen van deze uitverkiezing Engaging Woman Of The Year betekent niet automatisch verlies. 

Kort een reactie:

>  @Schijterijmeisje

Ik ben spijtig niet de persoon geweest achter de Twitteraccount @Schijterijmeisje. Een parodie op @Slijterijmeisje. Googlerestanten laten een account zien uit 2009. Ondanks mijn attitude ‘Neem jezelf niet te serieus en toon eens meer zelfrelativering-en-humor’, heb ik geen link met deze account en leg ik de beschuldiging dan ook naast mij neer.

> engagement is niet alleen online maar ook offline 

Dat klopt. Daarom hebben wij bij deze uitverkiezing gekozen voor een real-life pitch en een finale in de Melkweg waarbij de finalisten ook daadwerkelijk ‘ in persoon’ aanwezig zijn.

> hij blockte me ooit omdat ik lacherig deed over zijn socialmediasocialmediasocialmediasocialmedia- strategie

Ik ben voor lacherigheid! Ook ben ik  voor een stevige inhoudelijke en constructieve discussie. Spijtig block ik personen op Twitter die – anders dan een inhoudelijke discussie – mensen met leugens aanvallen met het doel deze te beschadigen om er wellicht zelf ‘ beter ‘ van te worden.   

> ik krijg altijd een beetje de kriebels van ‘women only’ 

Wij vragen ons dan ook af waarom zij zich niet heeft terugtrokken uit de competitie en waarom zij aanwezig is geweest.

> opgedrongen aanwezig te zijn

Een verzoek met ‘ wij zouden het waarderen als je er vrijdag bij bent’, zien wij niet opdringerig.petratweets

> de man die mij zwart maakte

Merkwaardig aangezien de organisator deze genomineerde meerdere malen heeft interviewd en voor positieve exposure heeft gezorgd voor onder andere haar blog en ‘de bloggies’.

bloggiesss

> verkeerde ingang bij de Melkweg

De snelle ingang is overduidelijk gecommuniceerd aan de genomineerden. Tweets zijn voorzien van een foto van de ingang met cirkel om de ingang (zie hieronder) en geplaatst op de pagina met details over de finaleavond. Tevens hebben wij een voor de ingang en achter het raam een banier geplaatst met duidelijke aanduiding Engaging Woman Of The Year. Een portier verwijst de genomineerden naar de zaal:

petraingangingangpetraingang

 

> bovenzaaltje

Wij noemen de nieuwe foyer van de Melkweg en zwevend naast de Stadsschouwburg Amsterdam zo een 100 meter van het Leidseplein – en voorzien van uitzicht over de skyline van Amsterdam – geen ‘bovenzaaltje’. Wij zijn trots dat deze fraaie lokatie de plek van de finale mocht zijn. Dit gezien het zeer beperkte budget van de non-profit uitverkiezing. De lokatie is – naast bereikbaarheid – bewust gekozen opdat men er een ‘avond Amsterdam’ van kan maken met bijvoorbeeld een after-party op het Leidseplein.

> geen bloemen

Geen bloemen maar wel een gedesigned badge, een feestavond met ultieme netwerkuitdagingen en een DJ die verzoeken van de genomineerden draait, gratis drank en voor de top 10 een getekend Handboek Content Strategie (via Adformatie) en tickets voor de Spin Awards avond (2x). Daarnaast veel positieve exposure voor de deelnemers. Deze giften vonden wij relevanter en ‘more engaging’. We spreken ook meerdere zintuigen aan hiermee.

 

Wij zijn blij! 

Wij zijn blij met een geslaagd event, de vele nominaties, de grote en positieve aandacht en reacties en vele gemotiveerde stemmen. Wij zijn vanuit de organisatie trots op een vakjury die zich heeft uitgesproken en alle genomineerden die zich positief en met constructieve bijdrage aan het medialandschap in Nederland durven te presenteren:

 

beeckestijnprijs

 

 

 

engaging_woman_vente_exlcusive
engaging1engaging22e_prijswinnar_engaging_womanengaging3
publiek_06_engaging_woman
ebruge-550x309gonny-550x308
engaging4engaging5engaging6engaging7

Pin It
0

[Fotoverslag] #keynotes #dagvoorzitter SocialMedia.nl-keynotezaal op #Festivak deel 2

IMAG0624[1]IMAG0755[1]IMAG0616[1]IMAG0713[1]IMAG0748[1]

Pin It
0

[Visueel verslag] Dagvoorzitter en keynote-spreker op #event #Festivak in de Jaarbeurs

festivak4uXGG

13 november 2013 was ik dagvoorzitter keynotezaal B als ook keynotespreker over Social mobile  marketing voor event en Succesvolle ContentMarketing. Tevens wat video-interviews gedaan voor AtMostTV.

kimIAAAXaWV

festivakkimpatIMAG6774

 

festivak4uXGG festivak1

 

Pin It
0

Social portal Suggestme.com helpt met sociale media steden goed te ontdekken

suggestZelf zeggen ze een revolutie te zijn op gebied van ‘social travel’. Suggestme.com gebruikt de social mentions en tips vanuit de sociale media om jouw te bedienen met de betere tips van jouw favoriete stad. 

Read the rest of this entry »

Pin It
Tags: , ,
1

ONDERZOEK: Wereldwijd voorkeur voor ‘e’-shopping

Capgemini heeft een fraai onderzoek gepubliceerd waarin ze overduidelijk aangeven dat de online groei niet altijd alleen uit het Westen komt. Cap interviewde 16.000 deelnemers uit verschillende landen om concreet de ‘digital shopper’ te leren begrijpen. “Shoppers in developing regions place greater importance on all digital channels.” legde Brian Girouard uit.

China is verslaafd

72% van de kopers in India en 69% van de kopers in China zeggen liever online te kopen dan in een fysieke winkel. In de VS zou dat ‘maar’ 31% zijn. Aldus het onderzoek. In China gaf 75% van de ondervraagden aan ‘digital shopaholics’te zijn. Opnieuw veel meer dan in de VS. Sociale kanalen zoals Facebook, Twitter maar ook Pinterest be-invloeden het offline dan wel het online kopen. Toch blijven we ‘overall’ gezien old skool; ‘Pricing’ maar ook het product zelf blijven voor meer dan 50% vitaal bij de aankoop. De beleving is goed voor 35%.

 

Pin It
0

PIM-sessie over trends: neem een communitymanager aan!

Op 31 januari 2012 mocht ik spreken op het Platform Innovatie in Marketing. PIM dus. Customer Talk deed verslag. Tijdens de PIM-sessie van 31 januari jongstleden stonden trends in het marketingvakgebied centraal. De ontwikkelingen gaan voor marketeers soms zo snel dat het lastig lijkt om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan, zo blijkt uit een onderzoek van softwareleverancier dat tijdens de avond gepresenteerd werd. Patrick Petersen, zelfstandig consultant, liet vervolgens zien wat bedrijven kunnen doen om de klanten wel te boeien en te binden. 

Pin It
Tags: ,
1

#wwv12 gesproken over ‘Bullsh*t en hoe Boeien en Binden tot commerce leidt’

2012. Het jaar van de waarheid waar het gaat om social mediamiddelen zoals Twitter. In de ‘Social media en (m) commerce’ sprekersruimte mocht ik op 25 januari 2012 11.45 voor een overvolle zaal spreken.

De reactie sop het optreden in de sociale media tijdens de Webwinkelvakdagen in de Jaarbeurs, editie 2012:

Pin It
0

Googlemaps toont live de rellen en branden in Engeland

Google bracht onlangs speciale kaarten aan voor dat wat de wereld beweegt. ‘Bad things are happening in England. Angry kids are smashing, burning, and bottle-throwin’ their way through London and its suburbs.’ Sociale media speelt een grote rol waarbij de relschopper ‘Twitterrioters’ worden genoemd en het pingen via de Blackberry een zeer grote rol speelt. Voor ieder die in of rondom Londen woont of daar op bezoek is of gaat heeft Google een bijna live-kaart gemaakt met hun Googlemaps.

Read the rest of this entry »

Pin It
Pagina 1 van 212