Patrick Petersen: als docent-trainer (foto’s, toelichting, expertise en video) + reviews lesgeven ‘mix van leren en lachen’

Voor een groep enthousiast volop interactie kennis delen en pragmatische overdragen is wellicht wel het mooiste wat er is. De interactie, het zelf veel leren en de positieve energie die het opwekt is onbeschrijflijk. De combinatie van ondernemerschap(zie AtMost.nl en AtMost.TV) het schrijven van (leer)boeken -zoals het Handboek Online Marketing– en consultancy geven een juiste balans om studenten en deelnemers te mogen boeien. De mix van leren en lachen is voor mij de ultieme didaktiek.  Variatie, interactie, humor, energie en een mix van boeiende presentatiemiddelen maken het vak continu uitdagend.  

Geschiedenis: lesgevend vanaf 1995

Met lesgeven ben ik in 1995 begonnen. Toen nog communicatie studerend in Utrecht. Een reeks van opleiders volgde als freelance docent met in de periode 1995-1998 een kern van technische, de eerste internetgerelateerde trainingen als ook projectmanagement en beheertrainingen. De eerste e-mailmarketingtrainingen en zoekmachinemarketing-trainingen waren een feit.

Jaar Met lesgeven een focus op
1995-1998
Begonnen als docent-trainer voor Broekhuis Opleidingen, Rijnvoort opleidngen, Compaq Opleidingen, Micros en De Trainer Technische/ ICT trainingen, migratie trainingen-consult, Microsoft-certified trainingen geven
 1998-2003
Broekhuis opleidingen, De Trainer, Opatel, Learn-it, Appoint-Competence Factory, diverse MBO en HBO-instellingen Lesgeven als ook opzetten van trainingen op gebied van HTML, CSS, Javascript, PHP-MySQL, XML/ DHTML, interacion design, Dreamweaver-Golive, XSLT, ASP 3, e-mailmarketing, zoekmachinemarketing, internetmarketing, koppeling offline aan online marketing, usability
2003-2007
Lectric, Opatel, Learn-it, Appoint-Competence Factory, diverse MBO en HBO-instellingen Lesgeven en opzetten technische en internet(marketing) gerichte trainingen, cursussen en leergangen: XML/ DHTML, interacion design, Dreamweaver-Golive, Scripting, PHP, SQL databases, Online strategie, Online marketing, e-mailmarketing, internetmanagement, virale marketing, zoekmachinemarketing(SEM), usability-conversie, schrijven voor zoekmachines, Social Media (Marketing), Mobile Marketing, Webtrends, koppeling online marketing aan marketingstrategieTevens het schrijven van internet(technische) boeken voor Pearson en Van Duuren Media en ontwikkeling van lesmateriaal voor diverse opleiders. Het lesgeven werd vaker consult en incompany maatwerk.
2007-heden
Educator, Opatel, NTI, Adformatie, RSLT School, Beeckestijn Business School (post-HBO en post-DOC), diverse HBO-(plus) instellingen, Speakers Academy, maatwerk incompany Online strategie, Online marketing, e-mailmarketing, zoekmachinemarketing(SEM), usability-conversie, schrijven voor zoekmachines, Social Media (Marketing), Mobile Marketing, Webtrends, koppeling online marketing aan marketingstrategieMede-ontwikkeling van leergangen op gebied van online marketing, online strategie, mobile marketing en sociale media

 

Video’s en foto’s

Bekijk hieronder enkele foto’s en video:

 

 

 

 

 

Meer foto’s: http://www.flickr.com/photos/atmosttv

Interesse? Mail patrick at atmost.nl

Pin It

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design