De iDeale betaalmogelijkheid op het web

De iDeale betaalmogelijkheid op het webStel je kan pinnen via het internet ? Zou dit de e-business dan geen gigantische boost geven in Nederland?

De gezamenlijke banken plus Postbank buigen zich erover. Of -sterker nog- ze hebben het systeem , iDeal, reeds in de testfase gedraaid. Fortis en SNS zijn nog niet helemaal overtuigd, toch zal de test per oktober 2005 van start gaan. Het pinnen via het internet zal de vervanger moeten gaan worden van de (voor shopeigenaren risicovolle) creditcard-betalingen. Ondanks de vele mogelijkheden die de banken apart hebben geopperd lijkt deze gezamenlijke aanpak te gaan werken. Een lancering in oktober zou voor december -de drukste maand qua internetaankopen- een geaccepteerd betalingssysteem kunnen gaan worden.
Gefelicitaart.nl! Want daar draait reeds een werkende test van ABN AMRO.

About Patrick Petersen

Patrick Petersen is consultant, docent-trainer, schrijver-auteur op gebied van Online Marketing, internettechnieken en interaction design